Publicitat
Publicitat

Mig miler de participants a la Travessa de Natació

Prop de 500 inscrits van participar dissabte al matí a la travessa de natació. Ricard Pujol i Laura Rodríguez van ser els guanyadors del recorregut llarg. La nota negativa de la jornada va ser quan un nedador va fer un sobreesforç i el van haver de treure de l'aigua just quan en sortia. Se'l van emportar amb l'ambulància.

La X Travessa de l'Escala va comptar amb un total de 488 nedadors. Era el segon acte esportiu de la Festa Major i es va poder disputar amb normalitat, ja que s'havia anunciat mal temps. En el recorregut més llarg, que anava de la Platja de Riells fins a la Platja de les Barques, van animar-se 261 participants dels quals 210 eren homes i 51 dones. En categoria masculina el més ràpid va ser Ricard Pujol que va completar els 2.200 metres amb un temps de 25 min i 59 s. Pujol també va guanyar en l'edició de l'any passat. El segon i tercer van ser Adrià Muñoz i Sergi Casas. I en categoria femenina la més veloç va ser Laura Rodríguez del Club de Natació Igualada que va aturar el crono als 28 min i 6 s. La van seguir Aida López i Lara Pazos.

El segon itinerari de 900 metres, que s'iniciava del Port d'en Perris i culminava a la platja, van participar-hi 88 nedadors. 52 del sexe masculí i 36 del sexe femení. Els primers a creuar la meta van ser, en categoria masculina, Albert Hernandez, Jordi Escalada i Víctor Burgos i en categoria femenina Estel Galo, Judit Artigas i Aina Olivan.

I abans de donat el tret de sortida al tercer recorregut, el de la Cargolada, va fer acte de presència un peix ratlla que va ser fotografiat per diverses persones que estaven ubicats a la Riba per seguir la competició de 600 metres. El podi en la categoria masculina va ser per Lachlan James, Esteve Daura i Ivan Jiménez i en la femenina Mar Garmendia, Laia Casellas i Laia Artigas. En la Cargolada van animar-s'hi 139 inscrits, 77 del gènere masculí i 62 del femení.

Des del consistori es fa una valoració positiva de l'esdeveniment aquàtic d'aquest cap de setmana.

L'ensurt de la jornada el va donar un jove nedador que va participar en la Cargolada de 600 metres. Just a l'arribada no es va poder incorporar i es va desmaiar. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diversos socorristes de la Creu Roja i tècnics sanitaris del SEM. Al nedador se'l van haver d'emportar amb ambulància.