Publicitat
Publicitat

XXXa Trobada Gegantera de l'Escala

L'Escala celebra una multitudinària trobada gengantera. Amb assistència d'un total de dotze colles, es commemoraven els trenta anys dels gegants de l'Escala, en Peret i la Maximeta. Tot i l'èxit de l'acte, la colla local alertava del perill de desaparició per la manca de voluntaris portadors dels gegants.

Els carrers del nucli de l'Escala van bullir de música i de festa en la trentena trobada gegantera de la vila. La corrua de gegants es va concentrar a la plaça de les escoles per després recórrer un circuit que baixava pel carrer Enric Serra, feia una primera parada a la plaça de la Vila, tombava després pel carer del Mar fins al Passeig Marítim, on feia una segona parada i completava el recorregut pel passeig Jesús Maria Isern, la Punta i acabant a La Riba on es feien els balls finals i els parlaments. En total, en aquesta trobada hi han participat dotze colles amb més de 370 persones implicades. El bon temps va regnar durant tota la tarda i això va afavorir que l'assistència de públic fos encara més massiva, omplint tots els racons del recorregut, especialment en els balls finals de La Riba.

La majoria de les colles eren empordaneses, de poblacions veïnes com l'Estartit, Viladamat, Vilafant, Roses o Castelló d'Empúries. Però la presència més destacada va ser la dels gegants Treball i Cultura, que venien de Sant Climent del Llobregat, representants de l'Associació de Colles Geganteres de Catalunya, el que els dona, aquest any, el títol de "Gegants de Catalunya".

Tot i la festa i la celebració, per l'ambient planava la sensació de fi de cicle. I és que la manca d'efectius a la colla local fa que perilli el futur d'aquesta activitat. De fet, ja aquest any s'ha hagut de deixar d'anar a alguna de les trobades habituals per no disposar de gent suficient per a portar els gegants. I el president de la colla, Josep Falgàs, ho va manifestar en el seu parlament tot demanant disculpes.

La d'ahir era la trentena trobada gegantera que es fa a l'Escala. En record als inicis d'aquesta activitat, ahir es va convidar a Josep Vilabrú, assidu presentador d'actes populars de tot tipus a llegir el text de presentació que havia preparat per a la primera trobada, però que llavors no va poder llegir en públic perquè l'acte coincidia amb l'hora d'emissió del programa de sardanes que llavors presentava en directe per Ràdio l'Escala. Passats trenta anys, ahir sí, el va poder llegir.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar