Publicitat
Publicitat

La European Maritim Heritage es reunirà a l'Escala per la Festa de la Sal

L'Escala acollirà per la Festa de la Sal la trobada anual de la European Maritim Heritage, depenent de la Unesco. El programa de la festa serà pràcticament idèntic al de cada any. El territori convidat serà Mallorca i la festa inclourà un acte commemoratiu del centenari del pailebot Santa Eulàlia.

L'European Marítime Heritage (EMH), una organització no governamental depenent de la UNESCO que treballa per a la defensa del patrimoni marítim es reunirà el 15 de setembre a l'Escala. El qui n'havia estat president, John Robinson, va visitar l'any passat l'Escala durant la Festa de la Sal i va proposar que la trobada d'enguany es fes coincidir amb aquesta festa, patrimoni festiu de Catalunya. Les trobades o meetings de l'EMH son itinerants i cada any es celebren en una ciutat europea diferent. Val a dir que la trobada d'enguany serà la primera que es fa en terres catalanes.

Aquesta trobada serà la novetat principal d'una festa de la sal de la qual ja se n'ha fet públic el programa, del quan en destaquen altres apunts com la commemoració del centenari del pailebot Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona.

L'estructura de la festa seguirà el mateix patró que s'ha anat modelant al llarg de les dues dècades transcorregudes des de la seva creació. Una de les constants és la invitació d'un país o cultura mediterrània. Enguany la convidada serà Mallorca. I en representació seva, vindrà el que és considerat un dels millors cantants de glosa dels Països Catalans: Mateu Xorí.

La festa s'inicia divendres 14 amb l'estrena de l'exposició de fotografies de l'edició de l'any passat, el concert de glosa i el cercabars. L'endemà dissabte, la conferència d'homenatge al pailebot Santa Eulàlia, la representació d'antics oficis a La Platja i les danses ancestrals a La Punta, acabant amb l'arribada de les barques amb les veles il·luminades, la trobada de cançons vora la mar i el ball a la riba. No hi faltaran ni els tallers, les visites guiades o les excursions amb el vaixell de vela llatina Rafael, entre d'altres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar