Publicitat
Publicitat

S'acomiada l'exposició 'Barcelona Gitana'

Aquest diumenge s'ha acomiadat l'exposició "Barcelona Gitana" de Jacques Léonard, que durant dos mesos ha ocupat la planta baixa de l'Alfolí de la sal. Per a tancar la mostra, ahir es va oferir una visita guiada especial, a càrrec d'un dels fills del fotògraf. En total, unes 3.000 persones han vist les imatges. 

Santi Léonard, un dels fills del fotògraf Jacques Leónard, va ser l'encarregat diumenge al matí de tancar les visites guiades a l'exposició "Barcelona Gitana", formada per una setantena d'imatges que el seu pare havia captat del col·lectiu gitano de la ciutat comtal. Durant dos mesos aquest recull de retrats han ocupat la planta baixa de l'Alfolí de la sal i cada diumenge a les onze del matí s'oferia una visita guiada gratuïta, que ahir es va voler fer especial i diferent a mode de comiat. Els altres diumenges anava a càrrec de Cathy Batiste, la dona de Santi Léonard i nora del fotògraf. Es tracta d'una de les propostes culturals que ha tingut més bona acollida a l'Escala, amb gairebé 3.000 visites registrades.

Avui ja s'ha començat a desmuntar la mostra, perquè dimecres s'inaugurarà una nova exposició a l'Alfolí de la sal. Malgrat que no es poden concretar els detalls, Cathy Batiste avança que aquestes fotografies tenen un nou destí.

Recordem que "Barcelona Gitana" es va inaugurar el 15 de juny en el marc del cicle dedicat a la cultura gitana que aquest any han impulsat conjuntament el museu Alfolí de la sal i el festival Portalblau. La temàtica ha despertat tant d'interès, que l'Ajuntament de l'Escala ja treballa en la creació d'una ruta guiada estable per a tot l'any sobre la cultura gitana i el pas d'aquest col·lectiu pel municipi. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar