Publicitat
Publicitat

La 41a Cantada d'havaneres brilla en una nit de molta xafogor

Milers d'espectadors van tornar a omplir tots els racons de la Platja la nit de la cantada d'havaneres. La d'ahir va ser la quaranta-unena edició d'un esdeveniment que fa dècades que s'ha convertit en el més multitudinari dels que es celebren al llarg de l'any. El municipi se'n sent orgullós i una mostra n'és el to amb el qual cada any l'alcalde dona la benvinguda als assistents.

La cantada d'enguany ha estat marcada pel dinamisme que ha aportat el nou format de dues tongades de quatre havaneres cada grup. A més, tothom ha coincidit a valorar l'alt nivell artístic dels tres grups que hi han actuat. Obria la nit el grup Son de l'Havana, fent gala del seu estil innovador que trenca l'ortodòxia del cant de taverna i l'havanera més clàssica, jugant molt amb ritmes cubans i harmonitzacions pròpies. De les vuit peces que van interpretar, en van destacar el "Palmito de Baracoa" o "ïlla Perduda", peces enregistrades en el seu últim disc editat aquest any titulat precisament "Ïlla Perduda".

Tot seguit, pujaven a l'escenari els palafrugellencs Peix Fregit, una formació liderada per l'excel·lent veu del baix Jordi Tormo. Aquest any van tenir ben present la commemoració del centenari Ricard Viladesau interpretant quatre peces seves: "Rosa dels vents", "Pels camins que té la mar", "Gavina Bonica" i "Girona m'enamora".

Un dels trets destacats d'enguany era el retorn dels Pescadors de l'Escala, després d'haver estat absent en les tres últimes edicions. Han tornat demostrant un gran nivell artístic, amb un repertori que va agradar molt, bona part del qual està recollit al disc que acaben d'estrenar amb el títol de "Mar d'estrelles". No hi va faltar el "Som pescadors de l'Escala" per obrir la seva intervenció ni l'himne "Records de l'Escala" amb la que van cloure la seva actuació.

El balanç de la cantada d'enguany ha estat molt positiu. Des de la Penya Blaugrana, el seu president se n'ha mostrat avui especialment satisfet.

Satisfacció sobretot entorn al dinamisme amb què es va desenvolupar la cantada.

Un dels protagonistes indirectes de la cantada d'ahir va ser l'escalenc Joan Brugués, a qui cada grup li va dedicar una de les seves peces, pel desè aniversari que ha complert el programa radiofònic "Sons a Cau d'Orella" que s'emet per Ràdio l'Escala i una quarentena més d'emissores locals de Catalunya.

La Cantada d'ahir es va poder seguir en directe per ràdio i per televisió.

De cara al futur, hi ha indicis que la Penya Blaugrana té en cartera un ambiciós projecte per a fer-la encara més gran i important. Projecte, però, del qual el president David Falgàs no n'ha volgut avançar detalls:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar