Publicitat
Publicitat

Nous talents al Festival de Guitarra

El XV Festival de Guitarra ofereix 27 concerts del 4 de juliol al 20 de setembre, dos d'ells a l'Escala on enguany actuarà Marco Piperno un dels talents emergents de la guitarra clàssica. 

Un estiu més arriba el Festival de Guitarra Girona-Costa Brava, la seva 15ena edició va començar el 4 de juliol a Girona amb un concert solidari en  col·laboració amb la campanya "La fam no fa vacances" del Banc dels Aliments. Enguany el festival  es nodreix de joves talents com el cubà Ali Arango i els italians Marco Piperno  i Flavio Nati. Tot i això, al costat dels nous talents hi ha noms com Burruezo o el sirià Abdallah Ghbash. 

Precisament a l'Escala va mostrar el seu virtuosisme l'italià Marco Piperno, qui participa com a guanyador dels concursos internacionals de guitarra Comarca el Condado-Jaen 2016 i «Esteban Daza» de Valladolid 2017. Una jove promesa de la guitarra que ha realitzat actuacions en solitari a Itàlia i Europa, actuant en els festivals de guitarra i música més prestigiosos com Siena, Roma, Nàpols, Brussel·les o  Valladolid. 

Durant la quinzena edició del Festival de Guitarra Girona Costa Brava s’ ha programat un total 27 concerts. Tres mesos oferint una programació eclèctica, dominada per la música clàssica de tots els temps, de la renaixentista a la contemporània, amb dosis de jazz, flamenc i música popular. Una programació repartida a diferents localitats de Girona com Platja d'Aro, Santa Cristina, Palamós, Castelló, Empuriabrava i l'Escala.

Com a novetat, el festival s'ha obert als barris de Girona oferint alguns concerts de caràcter pedagògic als centres cívics. Al mateix temps vol ser una plataforma de llançament per a nous talents.

El proper 8 d'agost serà el torn del segon concert programat a l'Escala, arriba el guitarrista Maurizio Agró i la flautista Nelly Italia amb  un recital de flauta i guitarra a les 20h de la tarda a l'Alfolí de la sal. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar