Publicitat
Publicitat

Cantada d'havaneres al Port d'en Perris

Oreig de Mar i l'Espingari protagonitzen la segona cantada d'havaneres al Port d'en Perris, avantsala de la cantada gran que es farà el primer dijous d'agost. Centenars d'espectadors omplien tots els racons de la cala.

Les havaneres cantades en directe van tornar a sonar dissabte al Port d'en Perris. La Penya Blaugrana va recuperar aquest espai per a les havaneres l'any passat, en commemoració dels quaranta anys transcorreguts des de la primera que va organitzar aquesta entitat. L'any passat la cantada del port d'en perris es va fer la vigília de la cantada gran de La Platja. Organització i públic en van quedar molt contents. Tant, que enguany s'ha volgut repetir l'experiència, si bé separant les dues cantades. La petita, batejada fins i tot com a "Cantadeta" el mes de juliol i la gran a l'agost.

La Cantadeta va ser amenitzada pel grup local Oreig de Mar, un nom històric recuperat ara pel duet que formen Isidre Pagès i Carlus Alaball, i pel grup L'Espingari, una formació històrica provinent de Montcada i Reixach.

La meteorologia de la tarda va fer patir pel bon desenvolupament de la cantada. Al capvespre es va fer sentir una forta tronada i va caure un ruixat considerable que va entorpir, o si més no, dificultar el muntatge tècnic de la cantada. Però finalment l'acte es va poder dur a terme amb tota normalitat.

A les deu i ben pocs minuts començava la cantada, que va ser presentada per l'escalenc Jordi Roura.

Els dos grups van alternar-se damunt l'escenari amb tongades de cinc peces cadascun. Un grup i altre van tenir un reconeixement per la tasca divulgativa del món de l'havanera que fa Joan Brugués des de Ràdio l'Escala amb el programa "Sons a Cau d'Orella" que acaba de complir deu anys.

Poc abans de la mitjanit, el punt culminant de la canta l'hi posava el cant de la Bella Lola amb tot un estol de mocadors voleiant des de tots els racons del Port d'en Perris i després l'històric cant de El Meu Avi. I encara després, amb el cant dels Segadors, entonat amb tot el públic dempeus i amb un reivindicatiu crit de "llibertat, llibertat" entonat a l'uníson per un públic que reivindicava l'alliberament dels polítics presos pel procés independentista.

La cantada es va poder seguir en directe per la freqüència de Ràdio l'Escala.

La propera cita del món de l'havanera és d'aquí a tres setmanes, el dijous 2 d'agost, a La Platja. La cantada gran, una de les principals de les nostres comarques. L'acte segurament més multitudinari dels que es celebren al llarg de l'any a l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar