Publicitat
Publicitat

S'agreuja la crisi dins la formació local d'Esquerra Republicana

La crisi de Junts per l'Escala-Esquerra Republicana sembla que cada dia està més lluny de resoldre's. En les últimes hores hi ha hagut foc creuat d'acusacions. Per una banda els regidors Xavier Ballesta i Carles Carlà acusen la formació d'irregularitats en la votació de divendres. I per l'altra la presidenta local, Àgata Belmonte, defensa que les primàries es van fer complint amb els estatuts del partit.

Segons els regidors Xavier BAllesta i Carles CArlà, el procés de primàries va ser opac i es va fer amb irregularitats. La primera, seria que la presidenta decidís el sistema de votació, quan és una competència de l'executiva local; i la segona, que a la relació de persones convocades hi hagués moltes omissions. Unes irregularitats exposades en una nota de premsa transmesa ahir a la tarda. Tarda amb alta tensió entre les dues parts en què s'ha dividit el partit. Poques hores després de la nota de premsa dels dos regidors esmentats, el partit enviava un comunicat de la presidenta actual, Àgata Belmnte on aquesta defensa que l'assemblea es va convocar sense cap irregularitat i que el sistema d'elecció es va consensuar amb les persones implicades en una reunió ordinària. I que si s'ha d'aclarir res, l'òrgan competent és el Consell de Garanties.

Aquest matí, Xavier Ballesta, ha insistit que ell no va ser consultat ni informat del procés i que considera que les coses no es van fer bé des del primer dia:

Amb tot, el seu company de partit Carles Carlà manté viva l'esperança que el partit recondueixi la situació i es pugui repetir l'assemblea començant des de zero.

De moment, però, els dos regidors semblen convençuts de donar-se de baixa de militància a ERC. Altra cosa és la plaça de regidor que, de moment, un i altre semblen convençuts de voler mantenir.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar