Publicitat
Publicitat

Llibre dels 50 anys del Club Nàutic

El Club Nàutic l’Escala compleix 50 anys d’existència i ho celebra amb l’edició d’un llibre commemoratiu. Ha estat obra del periodista Oriol Puig i recull l’evolució del club al llarg d’aquest mig segle.

Davant prop d'un centenar de socis, amics i col·laboradors, dissabte es va presentar el llibre commemoratiu del mig segle d'història del Club Nàutic l'Escala, una de les entitats amb més solera de l'Escala. El llibre es fa un repàs dels moments més rellevants de la història del Club, des dels seus orígens, el 1968, quan els primers socis van començar a crear la instal·lació amb uns primers pantalans fabricats amb bidons, fins a l'actualitat, amb unes instal·lacions modèliques, amb més de 950 amarratges i pràcticament 700 socis abonats i amb una xifra ben significativa: més de 10400 persones van fer ús de les instal·lacions del club durant l'any passat 2017.

El llibre commemoratiu ha estat obra d'Oriol Puig, periodista del Diari de Girona, que ha entrevistat més d'una vintena de persones vinculades amb el club des dels seus orígens fins a l'actualitat i ha consultat tot tipus de documentació d'aquest mig segle d'història.

A l'acte de presentació hi va haver representació del govern de la Generalitat a través del gerent de Ports, Joan Pere Gómez, que recordava la importància del Club com a entitat generadora de riquesa per a l'EScala i per al territori que l'envolta.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, present a l'acte, va recordar els importants canvis que ha patit la població de l'Escala durant els darrers 50 anys, evolució paral·lela -va recordar- al naixement, creixement i consolidació del Club Nàutic.

El club ha complert mig segle d'existència. Ha arribat als 50 anys amb una salut de ferro. I amb la proa encarada cap a un futur amb molts interrogants, però sense esquivar-ne cap. El mateix autor del llibre, Oriol Puig, en va plantejar algun.

Al final de la presentació, es va lliurar un exemplar del llibre a tots els socis que van assistir-hi i amb un aperitiu ofert pel Restaurant La Barra del Port del Club Nàutic l'Escala. Acabava, així, una jornada que durant el matí va convidar a tothom qui va voler participar-hi a gaudir dels esports nàutics a l'Escala, el Marina Day. Una iniciativa que pretén acostar l'activitat dels ports i la seva oferta esportiva al ciutadà. En aquesta ocasió, tots els participants van poder practicar paddle surf, caiac, vela lleugera i de creuer amb algun dels racons amb més encant de l'Escala com a teló de fons.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar