Publicitat
Publicitat

El ple de juny aprova el catàleg d'arbres protegits

En el ple del mes de juny, celebrat ahir al vespre, l'Ajuntament de l'Escala ha aprovat la creació d'un catàleg d'arbres protegits. Aquest és un dels temes més destacats de la sessió, en què també es va actualitzar la llista de voluntaris del cos de Protecció Civil i es va aprovar una moció perquè s'aturi del tot la pesca de corall. 

El Pi Gros de Vilanera, l'alzina del camí vell de Les Corts a Empúries, el pi del carrer Mallols o el Ginjoler del Pedró són alguns dels arbres que recull el nou catàleg d'arbres protegits que l'Ajuntament de l'Escala ha creat. Es tracta d'un document, que ahir es va aprovar amb el vot en contra del PP durant el ple ordinari del mes de juny, que busca protegir aquells exemplars únics, ja sigui pel tipus d'espècie, per la seva història o pel seu emplaçament. Aquest catàleg també permetrà planificar actuacions de seguiment i preservació. El d’ahir va ser un ple amb pocs punts a l’ordre del dia. Tres punts de contingut més una moció. 

A banda del ja comentat del catàleg d’arbres protegits, es va aprovar  la desestimació de les al·legacions referides a la llicència del Mas Torresportes, que en la construcció d’una tanca hauria tallat el dret de pas al camí públic de Les Corts cap a Viladamat. Un tema al qual s’hi suma també un informe del Parc Natural dient que el tipus de tanca no s’adequa a l’entorn. La desestimació es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern més el Pdecat i les abstencions per diferents motius dels grups d’Esquerra i PP. On es va generar més debat va ser en la moció presentada per Esquerra amb el suport del govern i el PdeCat per demanar que es retirin les llicències per la pesca de corall vermell en les aigües exteriors del litoral català. El regidor popular hi va votar en contra. 

   

A la sessió també es va donar compte del nomenament de nous Voluntaris de Protecció Civil. La llista actualitzada de voluntaris actius és ara de dotze, als quals cal afegir-hi els 9 voluntaris de reserva, i els 11 aspirants a voluntaris. 

Al ple van faltar els regidors del PdeCat Robert Bosch i el d'Esquerra Carles Carlà. A més, tampoc va prendre possessió del càrrec Raquel Sánchez, la persona de la llista del PdeCat que ha de prendre el relleu del regidor dimissionari Martí Guillem.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar