Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de l'Escala posa en marxa el Consell Socioeducatiu Municipal per impulsar accions dirigides a joves i infants

L'Ajuntament de l'Escala posa en marxa el Consell Socioeducatiu Municipal per impulsar i coordinar accions dirigides a joves i infants, de 0 a 18 anysLa primera reunió del consell va ser divendres i es va presentar el projecte Alternativa, que en els propers mesos engegarà el consistori.

L'Ajuntament de l'Escala ha posat en marxa el Consell Socioeducatiu Municipal. És un nou espai amb representació tècnica, política i dels centres educatius, pensat per coordinar i impulsar accions dirigides a la població de 0 a 18 anys. En formen part l'alcalde, els tècnics d'Educació i Serveis Socials, un regidor de cada partit polític amb representació municipal, un educador social, les directores de l'institut i les dues escoles i el cap de la Policia Local. L'objectiu és treballar en xarxa, compartir diagnòstics, plans de treball i avaluacions, de manera que es detectin necessitats i problemàtiques ràpidament i es pugui actuar. La creació d'aquest consell va en la línia de les altres taules de treball que ha creat l'Ajuntament de l'Escala.

En els darrers mesos ja s'ha fet un treball previ en què han participat les àrees de Joventut, Educació i Serveis Socials i s'han recollit les necessitats provinents dels centres escolars, Ampa, Pla de Barris o serveis de seguretat. D'aquí n'han sortit ja les primeres accions que es posaran en marxa de cara al proper curs i que s'agrupen en el projecte anomenat l'Alternativa. Aquest projecte permetrà, a curt termini, elaborar el Pla Educatiu d'Entorn. 

 

L'Alternativa compta amb un pressupost anual que fregarà els 100.000 euros. Es contractarà un equip específic format per tres professionals que posaran en marxa un recurs diurn fora d'horari escolar, un taller d'estudi, un educador de suport a l'institut o l'assessorament a les famílies. Combinarà l'Espai Jove l'Esbotzada i el centre cívic Xalem i es busca fomentar la cohesió social i evitar conductes de risc.

 

A part del Consell Socioeducatiu Municipal, que es reunirà de forma ordinària un o dos cops l'any, també hi haurà diferents comissions tècnica de treball encarregades del seguiment i elaboració de propostes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar