Publicitat
Publicitat

Es comença el trasllat de l'arxiu municipal a l'Alfolí de la sal

Ja s'està adequant la segona planta de l'Alfolí de la sal perquè en els propers dies pugui acollir tot l'arxiu històric i el fons fotogràfic municipals que actualment estan guardats al Museu de l'Anxova i de la Sal. Aquesta ja serà la seu definitiva de l'arxiu, després d'haver patit tres trasllats.

En els propers dies, l'Ajuntament de l'Escala traslladarà l'arxiu històric i el fons fotogràfic a l'Alfolí de la sal. A la segona planta ja s'han instal·lat els armaris compactes i les estanteries a les dues sales que han d'acollir tota la documentació. Un cop l'arxiu estigui tot col·locat a l'Alfolí, s'habilitarà una sala i un horari per obrir el fons al públic i que tothom qui ho vulgui pugui consultar-lo. Després d'ocupar diverses seus, aquesta serà la ubicació definitiva de l'arxiu municipal.

En paral·lel, ja s'està fent la digitalització de la documentació que es genera actualment. És un sistema que no ocupa tant d'espai però que comporta altres problemes.

Cal tenir en compte que l'arxiu de l'Escala conté documents de gran valor històric.

L'arxiu municipal de l'Escala ha tingut diverses seus. La primera va ser a l'Ajuntament vell, a les golfes. Després es va traslladar de manera provisional a la Casa del Gavià per tornar a la Casa de la vila, a la tercera planta de l'edifici nou. L'any 2007 es va dividir l'arxiu entre la part històrica i l'administrativa, que serien els documents més actuals. La històrica es va traslladar al Museu de l'Anxova i de la Sal, juntament amb el fons fotogràfic. I l'administrativa es guarda a l'Ajuntament. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar