Publicitat
Publicitat

Avui comença el segon procés de pressupost participatiu

Avui s'obre la segona edició del pressupost participatiu de l’Escala, pel qual els veïns del municipi tornaran a decidir inversions per valor de 400 mil euros en el pressupost de l’any vinent. Es poden fer propostes via telemàtica o a través de les cinc urnes instal·lades en punts significatius del municipi.

L'Ajuntament de l'Escala torna a reservar una partida de 400 mil euros per tal que, via un procés participatiu, els veïns i veïnes del municipi decideixin les inversions que considerin més necessàries per al municipi. Avui s'ha obert la primera fase d'aquest procés, la de la recollida de propostes. En un termini de tres setmanes, fins el 10 de juny, tots els escalencs majors de 16 anys poden fer propostes via telemàtica, al web participacio.lescala.cat o via les urnes instal·lades en punts significatius com l'OAC, la Biblioteca, l'oficina de turisme, el bar del casal del jubilat o el bar del CER.

Hi poden participar tots els escalencs majors de 16 anys. Aquesta primera fase de presentació de propostes estarà oberta durant tres setmanes, fins el diumenge 10 de juny.

Les propostes han de ser equiparables a l'apartat d'inversions, han de ser d'interès púlbic i tenir visió de poble, han d'afectar a camps que siguin de competència municipal i han de respectar el marc jurídic i legal vigents. ES demana que siguin tècnicament i econòmicament viables i que no superin els 100 mil euros.

Entre els mesos de juny i agost es farà la validació tècnica de les propostes rebudes. I al setembre es convocarà una jornada participativa per escollir les propostes que passaran a la fase final de votació, que es durà a terme dins l'últim trimestre de l'any.

Les propostes guanyadores, amb una despesa total que no pot superar els 400 mil euros, s'executaran durant l'any vinent, 2019.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar