Publicitat
Publicitat

XIV Trofeu Escalagde i VII Veles d'Empúries

Manu Tercer de Lluís Casademont vencedor absolut del XIV Trofeu Escalagde - VII Veles d'Empúries. La regata clàssica que uneix les dues poblacions mediterrànies de l'Escala i Agde. 

El Club Nàutic l'Escala ha celebrat aquest cap de setmana la clàssica regata Veles d'Empúries, una prova organitzada pel Club Nàutic i la SORAC que enguany ha comptat amb 61 embarcacions inscrites. Rècord de participació per una competició que ha rebut la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i el Club Vela Golfus Empuriabrava. 

Abans d'aquesta prova, entre els dies 10 i 12 de maig, va celebrar-se l'Escalagde 2018, la regata estrella que uneix L'Escala i Agde. La sortida va tenir lloc el dia 10 de maig a les 10:30h amb 31 tripulacions. El fort onatge i el vent del nord va fer retirar una desena d'embarcacions, al final passades les nou del vespre va arribar la primera embarcació al port de la costa brava el Chacha III amb 21hores i 40 minuts. Trepitjant-li els talons, el seu rival Cap de Miol amb 21 hores i 41 minuts.  Tancava el podi el Xen Weg. Un cop a terra, els participants de l'Escalagde és reunien el divendres per conèixer els primers resultats de la prova i gaudir d'una recepció. 

Dissabte era el torn de la segona part de la prova de l'Escalagde, arribava la VII Vela d'Empúries un recorregut entre boies pel Mar d'Empúries. Aquesta segona competició va reunir 61 embarcacions amb 50 % de participació francesa i el 50 % catalana. Les condicions amb onada pronunciada enduria la navegació i alguns participants es veien obligats a retirar-se. Després de la competició i de sumar els punts de la travessa Escalagde s'alçava amb el trofeu de vencedor absolut XIV Trofeu Escalagde - VII Veles d'Empúries el Manu Tercer de Lluís Casademont. 

{{ tall -- Narcís Carreras }}

Amb la bona participació d'aquestes proves queda demostrar que l'Escala ofereix bones propostes esportives.

La cerimònia d'entrega de trofeus culminava amb un aperitiu i un sopar fi de festa. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar