Publicitat
Publicitat

Turisme i Cultura als debats a l'Alfolí

El lligam entre turisme i cultura ha estat el tema tractat al primer dels Debats a l'Alfolí de 2018. Ha anat a càrrec de la Doctora Maria Dolors Vidal, que fent un repàs a la història del turisme ha constatat que actualment els dos conceptes es treballen per separat, cosa que considera un error greu. Explica que hem de veure el turista com un més de la nostra societat i no com una font de diners.

'El Turisme Cultural, innovació, solera i prestigi' ha estat el tema de la primer del dos debats a l'Alfolí.N'ha estat protagonista la Dra en història de l'Art Maria Dolors Vidal, que aprofitant que l'any 2018 és l'Any Europeu del Patrimoni Cultural , i que s'ha especialitzat en turisme cultural, ha parlat de la relació entre aquests dos conceptes.Entén que turisme i cultura, que moltes vegades s'aborden  per separat, està quedant demostrat que sempre han d'anar donats de la ma.Vidal explicava el boom del turisme a nivell europeu a principis de segle amb París i també Barcelona portant la iniciativa, un turisme que amb el pas dels anys ha perdut l'essència, ja que s'han posat per davant els diners.

Per recuperar  el nivell i qualitat turística només hi veu una solució: augmentar les sinergies amb la cultura i anar provant noves fòrmules.

La presentació de l'acte anava a càrrec de l'Alcalde Víctor Puga, que recordava la importància del turisme per l'Escala i els esforços que es fan per posar en valor  difondre el patrimoni cultural.El segon Debat a l'Alfolí es celebra divendres vinent, amb el tema 'Patrimoni i Cultura: Fascinació pel passat, gaudi del present i auguri de futur'.Anirà a càrrec de l'historiador, editor i promotor i gestor cultural Ferran Mascarell.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar