Publicitat
Publicitat

Trobada de puntaires a la Sala Polivalent

Prop de 150 puntaires a la vint-i-novena trobada de puntaires de l'Escala. La pluja de la nit abans va fer que es traslladés fins a la Sala Polivalent. Hi havia representants de pràcticament una vintena de municipis diferents. La setmana vinent es fa la trobada general a l'Arboç.

La vint-i-novena trobada de puntaires de l'Escala es va haver d'arrecerar aquest any a la Sala Polivalent, després de la intensa pluja caiguda la nit de dissabte a diumenge i de la fresca que feia ahir al matí, intensificada per l'entrada de tramuntana.

Tant és així, que de bon matí ja es va decidir traslladar la trobada a recer i no fer-la al carrer del Port, espai habitual per aquesta activitat. A la Sala Polivalent no hi va haver el transit constant de curiosos que passegen per La Platja i el carrer, però almenys tots els assistents no van passar la fred que haurien passat si s'hagués fet al carrer.

L'assistència d'aquest any va rondar les 150 assistents provinents d'una vintena de poblacions diferents, majoritàriament de comarques gironines, però també de Barcelona o del Vallespir, d'on hi havia una colla de Ceret. Podrien haver ratllat les dues centes, però el temps va frenar unes desenes d'inscrits que finalment van optar per quedar-se a casa.

Les trobades de puntaires son una oportunitat per ensenyar tota la feina feta al llarg de l'any. En el cas de l'Escala les classes es fan al CER.

Amb puntes al coixí es poden fer autèntiques filigranes. I ahir era una bona oportunitat per veure-ho. Perquè passejant entre una taula i altra es veien creacions que se superen any a any. Això sí, a costa d'enterrar-hi un bon munt d'hores.

Totes les puntaires que van venir fins a la trobada d'ahir van ser obsequiades amb l'esmorzar i un record. En aquesta ocasió el regal, que van repartir en mà l'alcalde, Víctor Puga i el regidor de cultura, Rafel López, consistia en una agenda i un patró de puntes de la mida justa per a forrar l'agenda.

La de l'Escala no és pas una trobada aïllada. I és que quan arriba el bon temps, es fan habituals les trobada com la d'ahir. La propera a la que assistiran les puntaires de l'Escala és la trobada general de l'Arboç.

Per a l'any vinent, que es celebrarà la trentena Trobada de Puntaires, l'Ajuntament comença a rumiar com es podria commemorar amb alguna activitat especial.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar