Publicitat
Publicitat

Un nou Rodajoc amb més de 300 alumnes de segon cicle de primària

Més de tres-cents alumnes de primària de les escoles de l'Escala, de la ZER Tramuntana, de Camallera i de Bàscara han participat aquest matí en el setè rodajoc. Aquesta trobada persegueix l'objectiu d'ensenyar a la mainada a tornar a jugar al carrer. Enguany es recuperava el programa de jocs d'arreu del món, com s'havia fent en la primera edició.

El cocotero, la sardina, el wok tali wok, el Sasa ding bolong ba o les banderes son només una mostra dels quinze jocs que alumnes de tercer i quart de primària han pogut practicar aquest matí a Plaça Catalunya en el marc del setè Rodajoc. Una jornada de jocs a l'aire lliure que es va haver de suspendre a principis d'abril per la pluja i que ha recuperat en la setena edició el format dels jocs d'arreu del món.

Una de les motivacions del rodajoc és reivindicar el joc a l'aire lliure, en un temps com l'actual en què la major part del temps d'oci es canalitza a través d'una pantalla.

Els nens i nenes que participen al rodajoc són de les dues escoles de primària de l'Escala, de les escoles de la ZER Tramuntana i de les escoles de Camallera i de Bàscara. I al llarg de tot el matí es posa de relleu com l'educació d'avui en dia trascendeix l'espai acotat de l'aula

Tot plegat en una experiència educativa, esportiva i social.

L'alcalde ha reivindicat el Rodajoc com un exemple més de la capitalitat que l'Escala exerceix d'una subcomarca que engloba els municipis més propers.

En la línia de crear sinèrgies de trobada i coneixement entre alumnes de diferents centres, ahir va tenir lloc la primera trobada conjunta de dansa. En aquest cas de les dues escoles de l'Escala: l'escola Empúries i l'escola l'Esculapi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar