Publicitat
Publicitat

El tast a cegues escalfa motors per l'11a fira Arrels del vi

El tast a cegues de 69 vins escalfa motors per a la celebració de l'11a fira Arrels del vi, que se celebra a Sant Martí d'Empúries el cap de setmana del 19 i 20 de maig. Els vins guanyadors de les quatre categories es donaran a conèixer en els pròxims dies.

12 sommeliers han participat en una nova edició del tast a cegues que s'ha celebrat a la biblioteca del Museu d'Empúries per a escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del vi 2018. Aquest acte és el preludi de la fira homònima, que enguany tindrà lloc el cap de setmana del 19 i 20 de maig al recinte de Sant Martí d'Empúries. Hi ha quatre categories: negre, rosat, blanc i dolç. I de cada categoria es trien tres premiats. En total, es van degustar 69 vins, dividits en dos grups. 

Els vins guanyadors es donaran a conèixer uns dies abans de la fira. A l'hora de triar-los, els sommeliers tenen en compte diferents aspectes.

Aquesta anyada ha donat vins negres menys alcohòlics, blancs amb més caràcter i rosats que recuperen el color intens.

Arrels del vi és la fira de referència de la DO Empordà. És l'única fira professional oberta al públic en general i permet als assistents degustar més de 100 referències d'aquesta DO de gamma alta. Enguany arriba a l'onzena edició i comptarà amb la participació de 25 cellers empordanesos i un celler convidat del Rosselló. L'entrada val 22 euros. La fira està coorganitzada per Arrels del vi, l'Ajuntament de l'Escala i la DO Empordà. L'any passat va comptar amb més de 3.000 visitants.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar