Publicitat
Publicitat

L'Escala reviu el seu passat amb el Triumvirat Mediterrani

L’Escala reviu un any més el seu passat de l’antiguitat grega i romana amb el Triumvirat Mediterrani. El d’enguany és la 23a edició i concentrarà actes dissabte a Empúries i diumenge a l’Escala.

El nucli antic de l'Escala i el museu d'Empúries retornen a vint-i-cinc segles enrere amb les activitats programades per aquest cap de setmana en el marc del Triumvirat Mediterrani. Una iniciativa que arriba enguany a la seva vint-i-tresena edició amb activitats concentrades entre dissabte i diumenge. El dissabte, sobretot espectacles de reconstrucció històrica com el “Patronus et servus”, al Fòrum Romà, a càrrec del grup de reconstrucció història Arqueoescena; el “Ludi Puerorum”, una visita per conèixer l’univers lúdic de l’antiguitat, a l’àgora grega; a més de diversos tallers d’oficis artesans romans, taller de policromia, visites romanes i audiovisual del criptopòrtic de la domus dels mosaics. La jornada culminarà amb l’espectacle de foc “Els fills de Drako”, amb el grup Drakònia, a La Platja. L'endemà, diumenge, l’activitat se centra més al nucli antic, amb el mercat i tabernae, actuacions musicals pels carrers del nucli i amb la lluita de gladiadors com a centre d’interès principal.

Tot un programa continuista respecte les últimes edicions.

El triumvirat Mediterrani s'ha d'entendre també com u na de les iniciatives per a atreure visitants fora de l'estricta temporada turística d'estiu.

El Triumvirat és organitzat entre l’Ajuntament de l’Escala i el Museu d’Empúries.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar