Publicitat
Publicitat

La Cala Poètica homenatja Pompeu Fabra

La setena Cala Poètica ret homenatge a Pompeu Fabra, pare de la gramàtica catalana. A l’edició d’enguany hi intervenen les poetesses Núria Esponellà i Mireia Calafell i el poeta Víctor Sunyol.



A la Cala Poètica d'enguany, setena edició, hi ha hagut lloc també per a grans prosistes. Va ser el cas d'aquest text llegit per Cristina Cervià, un any més presentadora de la Cala, extret de l'Homenot que Josep Pla dedicà a Pompeu Fabra. Tota la cala d'enguany era, de fet, un homenatge al pare de la gramàtica catalana, nascut ara fa 150 anys. I ara fa cent anys justos que va publicar la seva Gramàtica Catalana.

A la Cala d'enguany hi han particitat tres poetes. La primera d'intervenir va ser Núria Esponellà, professora i escriptora que, a banda de novel·lista ha conreat també la poesia amb poemaris com "Un vent, una mar" (1994), "La mirada de la gavina" (2001) o "Quadern d'Empúries" (2000). D'aquest últim, en va llegir poemes com "Gavià a Cala Pedrosa".

Amb la Mar d'Empúries de fons i amb un ambient més aviat fresquet, la Cala va continuar amb l'actuació de Víctor Sunyol, poeta inscrit en la tradició de la desconfiança en el llenguatge. La seva poètica és una recerca, sempre fallida, de la possibilitat del "dir".

La jornada es va arrodonir, encara, amb Mireia Calafell, la més jove dels poetes que van intervenir en aquesta setena Cala Poètica. Guanyadora, entre d'altres, de premis com el Lletra d'Or 2015 al millor llibre publicat en català per "Tantes Mudes", va mostrar-se agraïda per haver estat convidada i va voler fer una picada d'ullet a l'any Fabra recitant el poema "Requisit"

L'acte va comptar amb l'acompanyament musical de violoncelista Daniel Regincós, que va regalar als assistents brillants interpretacions de peces conegudes com aquest "Amor Brujo" de Manuel de Falla amb què s'arrodonia la vetllada.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar