Publicitat
Publicitat

Primera jornada socioeducativa per a la convivència escolar

Com afrontar casos de bullyng, d'abusos o simplement problemes de convivència a l'escola han estat el fil conductor de la primera jornada socioeducativa que s'ha celebrat avui a la sala d'actes de Can Masset. La jornada ha estat conduida per Lolita Bosch, que no ha esquivat el cas de La Manada, del qual el jutge n'ha resolt que no es va tractar d'una violació sinó tant sols d'un abús.

"La Convivència escolar i la cultura de la pau, sempre de la mà" ha estat el lema de la primera jornada socioeductiva organitzada des de l'Àrea d'educació de l'Ajuntament. Alumnes de segon d'ESO, repartits en dues sessions han interactuat intensament amb l'escriptora i periodista Lolita Bosch, que els ha intentat aportar recursos per a la convivència pacífica a l'escola. Al matí, els adolescents. I a la tarda, les famílies, amb la conferència "Com ajudem des de casa a la bona convivència escolar?

Els alumnes han estat molt actius i han intervingut amb molt d'interès en la xerrada i taller d'aquest matí.

S'han tocat temes d'actualitat. I Lolita Bosch ha encarat amb claredat el tema de la sentència contra els joves que van agredir una jove de 18 anys en els santfermins d'ara fa dos estius, el cas de "la manada", com s'ha conegut. Una bestiesa que l'agressió no s'hagi considerat una violació sinó tant sols un abús, ha explicat Lolita Bosch.

L'acte d'avui era pensat també per aportar recursos als joves davant possibles pressions, abusos o problemes de convivència. I un primer pas per a resoldre'ls quan es produeixen és que l'afectat sàpiga admetre i explicar què li passa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar