Publicitat
Publicitat

Sant Jordi 2018 a l'Escala

Llibres i Roses ham omplert la Plaja de l'Escala. Durant tot el dia llibreters, associacions i escoles han participat d'una nova edició de Sant Jordi. 

Els més matiners aquest Sant Jordi han estat els alumnes de les escoles del municipi.A les 10 del matí i a l'Alfolí de la Sal s'ha fet una lectura de contes a càrrec d'alumnes de l'Institut, uns contes que han escoltat atentamnet alumnes de primària de les escoles Empúries i Esculapi.Les lectures eren ben especials, ja que la Ventafox,  s'havia reconvertit en la Calafox, o el Patufet eera un seguidor de Netflix. I així amb versions d'Els Tres Porquets, La Caputxeta vermella o Blancaneus.Després d'escoltar els contes, els professors generaven debat entre els joves, parlant sobre les diferències entre els personatges principals o els canvis respecte els contes originals.

També a les 10 començava la Marató de lectura a La Riba, que s'allargava molt més del previst, passades les dues del migdia. Aprofitant que el 2018 és l'Any Pedrolo, es llegia el llibre d'aquest autor "Totes les bèsties de càrrega". Els lectors s'han organitzat per anar-se tornant aproximadament cada mitja hora.Aquest activitat s'ha organitzat des de la Biblioteca Víctor Català.

Durant tot el dia s'han instal·lat a La Plaja parades de llibreters, floristeries, associacions i escoles.Les llibreries venien el que s'esperava, com sempre amb els autors mediàtics com els més demanats.També ha estat important la demanda d'autors locals, com Rafel Bruguera o Quim Tremoleda.Tant dissabte com diumenge, Carles Roman ha promocionat el seu còmic. El Drac Català, amb bones vendes.Pel que fa a les roses, les vermelles s'han seguit imposant a les grogues, tot i que molta gent n'ha demanat d'aquest color.Tant floristeries com escoles, en haver parat diumenge, va acabar esgotant existències.Amb la situació política que es viu actualment no han faltat a la cita parades d'entitats sobiranistes com Esquerra Republicana i d'Òmnium Cultural.També ha fet parada a la Platja associacions com Solgat, Catalunya contra el càncer o La Fundació Víctor Mora.Sant Jordi és un bon aparador per donar-se a conèixer i recollir alguns diners per tirar endavant.Com ja és tradició les escoles no han perdut la oportunitat de guanyar alguns diners per tal que els alumnes sumin diners per poder fer el viatge de fi de curs.L'institut i les escoles Empúries i Esculapi han fet parada i han repartit alumnes venent roses a diferents punts del municipi.Però Sant Jordi és el dia de l'amor, i han estat moltes les parelles que han passat per La Plaja per intercanviar el llibre i la rosa, amb el petonet tot seguit.És una tradició que es manté, amb molt joves que aprofiten per declarar intencions, i no tant joves que mantenen la flama encesa.

La programació d'activitats d'aquesta Diada ha continuat a les tres de la tarda a l'escola Empúries. Els mestres havien preparat una representació ben diferent de la llegenda de Sant Jordi i el Drac. Els nens i nenes han rigut de valent veient els seus mestres disfressats de rei, de princesa, de drac o de pastors del poble. 

A les 5 i a la Riba, ha tingut lloc un espectacle infantil que porta per nom "Contes per llepar-se'n el dits".I a la mateixa hora, al Casal dels Jubilats, s'ha celebrat la tarda cultural, amb recitació de poesies i textos per part dels socis de la llar.

La Sala polivalen s'ha omplert de socis. Amés de poesies, s'han interpretat temes musicals , inclús s'han proposat endevinalles.A la tarda és quan s'ha vist més gent passejant per la Riba. Tothom ha aprofitat que s'havia acabat l'horari escolar o la jornada laboral per anar a fer un volt entre les parades i comprar la rosa o el llibre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar