Publicitat
Publicitat

Compromís amb el peix de proximitat

Administració, confraries i Grups d'Acció Local Pesquers signen un manifest per a la promoció del consum de peix de proximitat. La signatura s'ha fet en el marc de la fira Alimentària. En el sí del GALP de la Costa Brava hi ha representat l'Ajuntament de l'Escala.

Amb l'objectiu de promocionar els productes pesquers de proximitat dins la dieta mediterrània, diferents grups d'acció local pesquers (GALP), la federació de confraries catalanes i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims han signat un manifest en el marc de la fira Alimentària 2018.

Amb aquest manifest, els signataris volen convidar a tots els operadors de la cadena alimentària a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat. Per això cal promoure la correcta identificació d'aquests per diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals i així donar suport al sector pesquer local.

L'alcalde de l'Escala, membre de la junta directiva del GALP Costa Brava, ha participat en aquesta signatura, posant molt èmfasi en el suport al sector pesquer local:

Els Grups d'Acció Local Pesquers són un instrument de cogestió a nivell territorial que incorporen tots els actors de la comunitat costanera per aplicar estratègies de desenvolupament local participatiu i aportar respostes als reptes socials, mediambientals i econòmics de la societat actual.

A la trobada feta en el marc de la fira Alimentària hi han participat  els Galp de la Costa Brava, de les Terres de l'Ebre, de Menorca, d'Eivissa i Formentera, així com els equivalents a la costa centre occidental de Sardenya i del litoral francès de Pays Pyrénées Mediterranée. En total, representant una superfície de més de 3 mil quilòmetres quadrats amb una població de més de mig milió de persones.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar