Publicitat
Publicitat

Última sessió de les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs

La xerrada sobre el projecte "Apadrinem escultures" clou les novenes jornades del Centre d'Estudis Escalencs. La  va protagonitzar la presidenta de l'Associació d'Amics de la Unesco de Girona.

El Centre d'EStudis Escalencs ha clos les seves novenes jornades parlant d'escultures. Ho va fer divendres amb la presentació del projecte "Apadrinem escultures", una iniciativa de l'ASsociació d'Amics de la Unesco de Girona nascut fa més de quinze anys i que s'ha extès en una dotzena de municipis de la demarcació gironina.

La xerrada va ser conduïda per l'actual presidenta de l'associació d'amics de la Unesco, Dolors Reig.

Vinculat a l'"Apadrinem escultures" s'ha creat una xarxa d'escultures de l'escultora sarrianenca Emília Xargay, lligada també a l'EScala, població on va morir l'any 2002. Una escultura destacada d'Emília Xargay a l'Escala és el sant crist de ferro de l'ermita de Santa Reparada de Cinclaus.

A través d'aquesta xarxa s'han elaborat materials pedagògics per a escoles i instituts, adaptats a cada edat. Per formar part de la xarxa fa falta sobretot que el centre en qüestió se'l faci seu:

Emília Xargay va ser pintora, ceramista i sobretot escultora. Tot un símbol d'aquesta art plàstica a la demarcació de Girona i a la qual l'Associació d'Amics de la UNESCO de Girona li té una especial devoció.

Seguint l'estructura habitual de les jornades, l'endemà de la xerrada es va fer una sortida. En aquest cas era una ruta escultòrica pel municipi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar