Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament de l’Escala tanca l’any 2017 amb un romanent de tresoreria de 3,6 milions d’euros

L’Ajuntament de l’Escala ha tancat l’any 2017 amb un romanent de tresoreria de 3 milions 640 mil euros, segons es va informar en el darrer ple municipal, celebrat ahir al vespre. Aquest xifra és una de les més altes dels últims anys. Pel que fa a l'endeutament, se situa en el 15% i és de poc més de 3 milions d'euros. 

L’Ajuntament de l’Escala ha tancat l’any 2017 amb un romanent de tresoreria de més de 3 milions i mig d'euros, segons es va donar compte al ple celebrat ahir al vespre, corresponent a la sessió del mes d'abril. Entre els motius que han fet possible aquests resultats, uns dels millors dels últims anys, hi ha la incorporació de part del romanent de tresoreria del 2016 i majors ingressos dels previstos en diversos conceptes. S'ha doblat la recaptació prevista en plusvàlues i impost d'obres i construccions.

  Aquests resultats es complementen amb la reducció de l’endeutament municipal, que se situa en un 15%, la qual cosa representa poc més de 3 milions d'euros de deute. 

Pel que fa al pagament a proveïdors, l'any passat es va escurçar encara més el termini i la mitjana és de 8 dies des de l’aprovació de la factura corresponent, un període sensiblement per sota del que marca la normativa. 

El ple d'abril tenia 15 punts a l'ordre del dia. Va ser una sessió tranquil·la, en què fins i tot en alguns punts els partits de l'oposició van felicitar l'equip de govern. Es van adjudicar les parades de Sant Martí d'Empúries i les terrasses de Riells, amb l'abstenció dels regidors d'Esquerra. I es va acordar posposar l'inici d'obres del carrer Sàlvia per a passat l'estiu. Aquest punt va rebre l'abstenció de l'edil popular que també va ser l'únic en oposar-se a la suspensió de llicències a la zona d'Empúries a l'espera que s'aprovi definitivament el pla especial que ha de permetre unificar criteris.

On es va crear debat i fins i tot es va generar tensió, va ser en la presentació de dues mocions. Una a càrrec del Partit Popular per fomentar la igualtat de gènere i l'altra a proposta de tots els grups excepte el PP a favor de l'economia circular.

Al ple també es va aprovar la proposta de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador d'ampliar l'àmbit d'actuació de l'Agrupació de Jutjats de Pau amb seu a l'Escala. Una qüestió que ara haurà d'avaluar el Departament de Justícia. Va faltar a la sessió el portaveu del PdeCat, Robert Bosch.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar