Publicitat
Publicitat

Manifestació de suport als presos polítics

Continua la tensió per la situació política nacional. Centenars de persones es van mobilitzar quan es complien cinc mesos dels empresonaments dels Jordis i part del govern, Ramon Manent manté la interpretació del Cant dels Ocells cada dijous i divendres i una regidora del consistori ha visitat la presó d’Estremera.



Són les notes del Cant dels Ocells, obra emblemàtica de Pau Casals que Ramon Manent ja fa mesos que interpreta cada dijous i divendres a la plaça de l'Ajuntament. De fet, amb el compromís de fer-ho mentre hi hagi presos polítics a la presó. Divendres abans de rams, la concentració va ser més nombrosa del que és habitual perquè les entitats sobiranistes havien fet una crida a mobilitzar-se quan es complien cinc mesos dels empresonaments dels presidents d'Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i membres del govern de la Generalitat com el seu vice-president, Oriol Junqueras. La concentració es completava amb la lectura de la carta "El camí de l'Exili", escrita per Marta Rovira abans de marxar a l'exili. Al final, tots els assistents entonaven El Cant dels SEgadors i altres cançons reivindicatives com el "Diguem no" de Raimon amb el final de l'estrofa lleugerament modificat.

És un mostra del sentiment que recorre els carrers de l'Escala per la situació política nacional i la tensió entre sobiranisme i estat espanyol. Entre les mostres de suport als presos, però, també hi ha casos més particulars, com el de la regidora del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de l'Escala, Etna EStrems, que va penjar a les xarxes aquesta manifestació de suport des del davant mateix de la presó d'EStremera:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar