Publicitat
Publicitat

Activitats de patrimoni i cultura per Setmana Santa

Museu de l'anxova, Alfolí, Maram i Museu d'Empúries programen activitats especials vinculades amb el patrimoni, la cultura i la natura del nostre entorn. Una oferta ben diversa per completar el temps d'oci d'aquesta Setmana Santa.

Els dies festius de la Setmana Santa son propicis, a banda de l'oci, per a gaudir d'activitats culturals i de coneixement del patrimoni i la natura que ens envolta. Des del Museu de l'Anxova i de la Sal i l'Alfolí s'han programat dues sortides i dos tallers. Els tallers seran un de construcció de barquetes de suro i un altre de pintura amb ploma a l'estil de Rafel Ramis. Les visites seran una passejada pel barri vell acabant a l'interior de la casa de pescadors de Can Cintu Xuà i l'altra, resseguint les restes de l'antic camí d'Empúries a Girona, passant per la pedra del gall, les muralles d'Empúries, les esglésies de santa Magdalena i Sant Vicenç i pel paratge de Vilanera.

Al port també s'han programat activitats especials de setmana santa, a través del Maram - Centre d'Interpretació del Peix. Són la visita guiada "La llotja en directe" el dimarts vinent; la visita "Un pescador a la cuina", dissabte 31, on es visita la llotja, el Maram i s'acaba a la cuina on es prepara un menú típic de pescadors; i el diumenge 1 d'abril s'ha programat el taller de nusos mariners i la visita teatralitzada "tela marinera", que s'acaba amb degustació.

L'altre punt amb visites especials per aquests dies és el Museu d'Empúries. Des d'aquest proper dissabte 24 fins el dilluns de pasqua, 2 d'abril, es fan la visita teatralitzada "Sota la mirada dels déus". Aquest diumenge, a més, s'ha programat una visita-taller especial amb el lema "sine tabola", on es recorreran aquells punts del jaciment grecoromà més vinculats amb la cuina, tot acabant amb un taller de preparació d'algun plat segons la tradició clàssica.

Per a totes aquestes activitats cal reserva prèvia ja sigui trucant al Museu de l'Anxova i de la Sal, al Centre d'Interpretació del Peix-Maram o al Museu d'Empúries.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar