Publicitat
Publicitat

IX Jornades del Centre d'Estudis Escalencs

L'exposició "El Fluvià, 3 comarques i un riu" i el llibre "El tram baix del Fluvià" protagonitzen la primera cita de les novenes jornades del Centre d'Estudis Escalencs. En aquesta edició es parlarà també de garotes, de cambres agràries i del projecte "Apadrinem escultures". Cada cita constarà de conferència el divendres al vespre i sortida l'endemà.

Anunci 0s

La novena edició de les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs no tindran un fil conductor únic sinó que seran un compendi de temes diversos que l'entitat tenia pendents o sol·licitats per entitats diverses. Constaran de quatre temes, dos per al mes de març i dos més per a l'abril, amb la constant que cada tema és tractat amb xerrada el divendres al vespre, a les set i amb excursió l'endemà a les deu del matí. La primera cita, aquest cap de setmana, amb el tram baix del riu Fluvià com a fil conductor.

La sortida de l'endemà serà un itinerari pel tram baix del Fluvià amb parades a les roques del Tit, a Ventalló; el riuet, a l'Escala; i la desembocadura del Fluvià, a Sant Pere Pescador, amb opció de quedar-se després a dinar a Sant Pere mateix.

La segona cita està programada per la setmana vinent i girarà entorn a l'estudi antropològic, geolingüístic i etimològic sobre la Garona, d'Antoni Corcoll.

L'endemà, itinerari per les vores de mar del barri vell de l'Escala.

La tercera cita, per a passada la Setmana Santa. El divendres 6 d'abril es parlarà de la Cambra Agrícola de l'Empordà, amb presentació de llibre i conferència de Jaume Badias sobre la cambra agrària de l'Escala.

La cirereta final de les jornades serà la presentació del projecte "Apadrinem escultures" a càrrec de la presidenta d'Amics de la Unesco de Girona, Dolors Reig, programada pel divendres 13 d'abril.

L'excursió de l'endemà consistirà en un itinerari escultòric i literari per l'Escala.

L'espai de tertúlia "La Plaça" de Ràdio l'Escala de demà estarà dedicat a les jornades, amb representants del Centre d'Estudis Escalencs com a convidats a l'estudi.© 2019 canal10.cat - Avís legal - Contactar