Publicitat
Publicitat

IX Jornades del Centre d'Estudis Escalencs

L'exposició "El Fluvià, 3 comarques i un riu" i el llibre "El tram baix del Fluvià" protagonitzen la primera cita de les novenes jornades del Centre d'Estudis Escalencs. En aquesta edició es parlarà també de garotes, de cambres agràries i del projecte "Apadrinem escultures". Cada cita constarà de conferència el divendres al vespre i sortida l'endemà.

La novena edició de les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs no tindran un fil conductor únic sinó que seran un compendi de temes diversos que l'entitat tenia pendents o sol·licitats per entitats diverses. Constaran de quatre temes, dos per al mes de març i dos més per a l'abril, amb la constant que cada tema és tractat amb xerrada el divendres al vespre, a les set i amb excursió l'endemà a les deu del matí. La primera cita, aquest cap de setmana, amb el tram baix del riu Fluvià com a fil conductor.

La sortida de l'endemà serà un itinerari pel tram baix del Fluvià amb parades a les roques del Tit, a Ventalló; el riuet, a l'Escala; i la desembocadura del Fluvià, a Sant Pere Pescador, amb opció de quedar-se després a dinar a Sant Pere mateix.

La segona cita està programada per la setmana vinent i girarà entorn a l'estudi antropològic, geolingüístic i etimològic sobre la Garona, d'Antoni Corcoll.

L'endemà, itinerari per les vores de mar del barri vell de l'Escala.

La tercera cita, per a passada la Setmana Santa. El divendres 6 d'abril es parlarà de la Cambra Agrícola de l'Empordà, amb presentació de llibre i conferència de Jaume Badias sobre la cambra agrària de l'Escala.

La cirereta final de les jornades serà la presentació del projecte "Apadrinem escultures" a càrrec de la presidenta d'Amics de la Unesco de Girona, Dolors Reig, programada pel divendres 13 d'abril.

L'excursió de l'endemà consistirà en un itinerari escultòric i literari per l'Escala.

L'espai de tertúlia "La Plaça" de Ràdio l'Escala de demà estarà dedicat a les jornades, amb representants del Centre d'Estudis Escalencs com a convidats a l'estudi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar