Publicitat
Publicitat

Dels 15.000 habitatges que té l'Escala, 272 són pisos buits

Dels 15.000 habitatges que hi ha a l'Escala, 272 són pisos buits. D'aquests, 80 pertanyen a bancs i uns 170 serien propietat de persones estrangeres, és a dir, molt probablement segones residències. Aquestes xifres són el resultat de l'estudi que ha fet la Fundació Ser.Gi a petició de l'Ajuntament de l'Escala. Aquestes dades es presentaran aquest vespre en públic, en un acte a la casa de la vila.

Arran de l'estudi que ha encarregat l'Ajuntament de l'Escala a la Fundació Ser.Gi per identificar el volum d'habitatges buits que hi ha actualment al municipi, s'ha constatat que la xifra és molt inferior a la calculada per l'Idescat. Dels 15.000 habitatges que hi ha a la població, només 272 es poden considerar desocupats d'acord amb els paràmetres que es fixen. Això és que no hi viu mai ningú, de manera injustificada i per un termini de més de 2 anys. D'aquests 272, 80 pisos són de titularitat de bancs i grans tenidors i pràcticament uns 170 són propietat de particulars que no estan censats al municipi, és a dir, que molt probablement són segones residències. Aquests 272 pisos buits es troben repartits de manera homogènia per tot el territori escalenc.

Amb aquesta radiografia que ha efectuat la Fundació Ser.Gi de la realitat habitacional de l'Escala, l'Ajuntament vol incentivar la mobilització dels pisos buits i donar les màximes facilitats per incrementar la borsa d'habitatges de lloguer social. Per aconseguir animar als propietaris, el consistori impulsa un paquet de mesures que inclouen beneficis fiscals, garanties de cobrament o assegurances.

Tal com explica el regidor d'habitatge, bona part de la problemàtica que hi ha a l'Escala ve provocada perquè els pocs pisos que hi ha en lloguer es reserven al sector turístic. D'altra banda, l'Ajuntament també ha iniciat el procés per contractar un tècnic i així poder obrir l'Oficina d'habitatge.

L'Oficina d'Habitatge funcionarà com a punt d'informació i assessorament per als ciutadans i eina de planificació i impuls de les polítiques del sector.

Aquest vespre, a les 8, l'Ajuntament ofereix un acte públic de presentació dels resultats de l'estudi de la Fundació Ser.Gi i del paquet de mesures que ha posat en marxa per incentivar el lloguer de pisos buits.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar