Publicitat
Publicitat

El Pailebot Santa Eulàlia fa 100 anys amb un itinerari pel litoral català

La Festa de la Sal de l'Escala forma part de la ruta de celebració dels cent anys del pailebot Santa Eulàlia, una embarcació del Museu Marítim de Barcelona. Aquest 2018, per commemorar l'aniversari, s'ha dissenyat una ruta pel litoral català en què el vaixell participarà en diferents esdeveniments marítims. El pailebot ja ha participat en anteriors edicions de la Festa de la sal.

El pailebot Santa Eulàlia recorrerà la costa catalana des d'Occitània fins al Montsià, passant per l'Escala, per participar en els festivals mariners més rellevants dels municipis i celebrar així els seu cent anys. Durant el 2018, amarrarà a la Festa de la Sal de l'Escala, Palamós, Barcelona, Arenys de Mar, Vilanova i la Geltrú, Cambrils, Lloret de Mar, Tarragona i Sant Carles de la Ràpita, entre d'altres poblacions. Des que fa 15 anys es va restaurar la nau, l'han visitada unes 750 mil persones. 

Recordem que el pailebot ha rebut la declaració de Bé Cultural d'Interés Nacional.

En la presentació del centenari del pailebot, que es va fer aquesta setmana a la ciutat comtal, Roger Marcet va explicar que aquesta embarcació centenària, propietat del Museu Marítim de Barcelona, costa gairebé 400 mil euros l'any en manteniment i posada en marxa.

El pailebot Santa Eulàlia no és desconegut pels veïns de l'Escala. I és que des de fa uns quants anys ja participa en la Festa de la Sal, en la representació dels oficis de la tarda, quan arriba el carregament de sal a la riba.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar