Publicitat
Publicitat

Demà s'inaugura una exposició sobre el pintor Rafel Ramis a l'Alfolí

Demà a les set de la tarda obre portes a l'Alfolí de la Sal l'exposició temporal Olis i dibuixos del pintor escalenc Rafel Ramis. Es mostraran un centenar d'obres inèdites de l'artista, repartides en les tres sales de la planta baixa de l'edifici. Es podrà visitar fins al 3 de juny.

L'edifici històric de l'Alfolí de la Sal acollirà, a partir de demà, una exposició temporal amb un centenar d'obres inèdites del pintor escalenc Rafel Ramis, que inclourà pintures i dibuixos mai exposats anteriorment. Gràcies a l'acord que es va arribar amb la vídua de Ramis, l'Ajuntament de l'Escala disposa de tot el llegat pictòric d'aquest artista, que inclou un centenar d'olis i milers de dibuixos, així com el que va ser la seva casa-taller. L'exposició obrirà portes demà a les set de la tarda, seguidament d'una conferència a càrrec de Mariona Seguranyes.

L'objectiu de la mostra és posar en valor l'obra d'aquest pintor escalenc i cada dos anys muntar una exposició. Un dels grans valors del fons municipal és que permet repassar tota la trajectòria vital de Rafel Ramis.

L'alcalde i el regidor de Cultura han volgut agrair la feina feta des de l'àrea de Cultura municipal per recuperar l'obra de Rafel Ramis.

Rafel Ramis aporta a l'art contemporani una visió del paisatge empordanès, emotiva i expressiva. La seva obra rep influències postimpressionistes. La temàtica i els gèneres són heterogenis. Les tècniques preferides van ser l'oli i l'aquarel·la. També va treballar el còmic i la caricatura. L'exposició, titulada Olis i dibuixos, es podrà visitar fins al 3 de juny.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar