Publicitat
Publicitat

Narcís Vidal s'acomiada com a director de l'escola Empúries

Després de més de 20 anys al capdavant de l'escola Empúries, Narcís Vidal plega com a director i se'n va a exercir la docència a un centre del Gironès. El canvi, que Vidal reconeix que és precipitat i sobtat, es va fer públic ahir i serà efectiu dilluns. El seu lloc l'ocuparà la fins ara cap d'estudis, Lilian Xiqués.

A partir de dilluns l'escola Empúries de l'Escala tindrà un nou cap. I és que ahir el fins ara director, Narcís Vidal, que ha ocupat el càrrec durant 21 anys, va comunicar que presentava la seva renúncia i que també abandonava el centre escalenc. Dilluns Vidal s'incorpora a l'escola de primària de Sant Gregori, al Gironès, on exercirà com a tutor de 3r. A l'Empúries li prendrà el relleu la fins ara cap d'estudis, Lilian Xiqués. En tractar-se d'una renúncia voluntària, Xiqués pot passar directament a ser directora fins que s'esgoti el mandat d'aquesta junta directiva, que això serà d'aquí 2 cursos escolars. Narcís Vidal ha estat un dels directors de l'Escala que ha ocupat el càrrec més anys, més de 20 anys, un fet inusual.Avui, ha enviat una carta a les famílies del centre, en què reconeix que la notícia és precipitada i sobtada, en fer-se efectiu el canvi a mig curs, però explica que les necessitats laborals del centre de Sant Gregori han fet avançar el traspàs. 

Entre els motius de la decisió, Narcís Vidal explica que ja ha esgotat aquesta etapa professional.

I assegura, sense amagar l'emoció, que se'n va amb la tranquil·litat de saber que deixa un equip que seguirà tirant l'escola endavant. 

L'escola Empúries de l'Escala va obrir portes el mes de juny del 1936, un mes abans de l'esclat de la Guerra Civil, amb el nom d'Escuela Graduada Nacional Mixta. El col·legi va unificar l'escola de nens i nenes que fins llavors havien rebut l'educació per separat. L'edifici està situat a tocar de l'extrem sud del nucli antic, davant la plaça de les Escoles i a l'inici de la ronda del Pedró. L'any 1999 es van fer les obres de l'actual ampliació. Aquest curs l'escola Empúries compta amb més de 500 alumnes. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar