Publicitat
Publicitat

Ja és al quiosc l'Escalenc de gener i febrer

Una foto detall del pessebre del CER il·lustra la portada del primer Escalenc d'aquest 2018,que acaba d'arribar als quioscos. L'Escalenc s'edita amb periodicitat bimensual i es pot adquirir al preu de dos euros.

Ha arribat als quioscos el número 416 del butlletí independent, cultural i informatiu L'Escalenc. És el primer exemplar d'aquest any 2018 i la il·lustració de portada gira encara entorn la temàtica nadalenca. Recull, en aquesta ocasió un detall del pessebre del CER que ha estat dedicat en aquesta ocasió al barri de Les Corts, amb una iconografia pagesa, trencant així amb els entorns més mariners que s'havien reproduit els útlims anys.

A l'Editorial d'aquest Escalenc es fa una reflexió entorn l'anomenat "procés català", en la línia de demanar tranquil·litat i paciència i esperarque tot es resolgui amb intel·ligència i harmonia.

L'Escalenc que trobareu als quioscos i llibreries de l'Escala inclou les seccions habituals de cada número. Al Full Obert, articles de Víctor Puga, alcalde de l'Escala, tot repassant els reptes principals d'aquest 2018; un lliurament més del serial "bocins de món" de Joan Barceló, dedicat a la vida i la cultura irlandeses; Lluís Colomeda parla del viatge iniciàtic en tren de Lenin ara fa 100 anys, en l'anomenada Revolució Russa; l'article Sota la Pols, de Pere Juhé; i una col·laboració de Marta Ball-llosera, en nom del Fòrum l'Escala-Empúries i IAEDEN-Salvem l'Empordà, denunciant els abocaments incontrolats de runa que s'ha detectat en diferents punts del terme municipal de l'Escala. Les pàgines de Full Obert les completa un nou lliurament de "l'Escurça", on Jordi Piqué repassa efemèrides escolars. En aquesta ocasió del curs 97-98.

No hi falta el recull d'actualitat, a través de les seccions "Noticiari Local", recull de notícies d'àmbit general que elabora Robert Carmona; "Lleure" amb el recordatori de les festes, celebracions i activitats de cultura i lleure, a càrrec de Jordi Gallegos; i la secció "l'esport", elaborada per Ivan Garcia.

La nostàlgia queda ben representada en les últimes pàgines, les més gràfiques, amb la galeria d'escalencs, grups d'antany i la fotografia antiga de la contraportada, en aquest número, una instantània de l'antic cafè de Can Panxo.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar