Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament renovarà voreres i farà un carril bici al barri Rosa Lau

Ahir al vespre es va celebrar a l'Ajuntament de l'Escala la sessió plenària corresponent al mes de gener. Va ser un ple amb molts punts de tipus administratiu. En destaquen el projecte per a ampliar voreres i crear un carril bici a l'entorn de l'escola l'Esculapi i l'aprovació del plec de clàusules de dos concursos públics de caire turístic. 

Fruit del procés dels pressupostos participatius impulsat l'any passat per l'Ajuntament de l'Escala, la ciutadania va proposar la creació d'un carril bici i l'ampliació de voreres a l'entorn de l'escola l'Esculapi del municipi. L'objectiu és tornar la zona més amable i segura per als nens i nenes que cada dia van al centre de primària. El carril bici també connectarà l'Esculapi amb el barri Rosa Lau, el que hi ha més proper, per tal de crear un itinerari més segur per als més petits. Ahir el govern va portar al primer ple ordinari de l'any, al del mes de gener, l'aprovació del procés mitjançant el qual s'han de cedir terrenys per executar la primera fase d'aquest projecte, que va obtenir el vot favorable de totes les formacions polítiques. L'obra tindrà un cost de 100.000 euros i es podrà començar a executar quan es facin efectives les cessions. Això és abans d'aquest estiu. 

El ple d'ahir va ser una sessió marcada per un gruix de temes molt administratius. Tres d'ells eren temes vinculats amb la preparació de la campanya d'estiu. Es va acordar l'adjudicació dels contractes d'explotació de serveis de temporada a les platges, que va tirar endavant amb el vot en contra dels tres regidors d'Esquerra. El ple també va donar el vistiplau al plec de clàusules administratives per adjudicar les parades de la plaça de Sant Martí d'Empúries. Aquest punt es va aprovar per unanimitat

Així mateix, es van tramitar les clàusules per adjudicar les terrasses del passeig de Riells. Un concurs públic per 4 temporades d'estiu, del 2018 al 2021, que va prosperar amb el vot en contra d'Esquerra.

Dels 18 punts de l'ordre del dia, també es donava compte que el concurs de gestió del quiosc de plaça Catalunya queda desert, o que l'Ajuntament s'adhereix al conveni marc de Plans Locals de Joventut. En l'àmbit urbanístic, es va aprovar una modificació d'usos del pla parcial de la zona industrial Els Recs per ampliar les opcions empresarials. 

Va ser un ple ràpid, de poc més d'una hora, amb poc debat. 

Es pot escoltar el ple íntegre a través del programa Talls de ple de Ràdio l'Escala o del seu web.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar