Publicitat
Publicitat

Avariat el rellotge de l'església

Una pujada de corrent espatlla el rellotge de l'església de Sant Pere. L'empresa que el va instal·lar aprofitarà per posar-hi un motor més potent que eviti que les broques es moguin quan fa molta tramuntana. Més endavant s'en podria canviar la imatge.

Un dels cables que porta l'electricitat a l'Església de Sant Pere va caure fa uns dies, fent que en alguns punts del temple hi arribessin 380 volts en lloc dels 220 que pertoquen.Per aquest motiu es van espatllar diversos aparells de la rectoria i també en reultava afectat el rellotge situat sota el campanar, del que es cremava el motor.Des de llavors el rellotge no es mou i per no confondre s'ha deixat marcant  sempre les 6.Aprofitant aquest fet i que amb la tramuntana les broques es movien es canviarà el motor per un molt més potent.Des de l'església de Sant Pere es veu bé aquest canvi, recordant la fa ben poc es va restaurar la rosassa.Una vegada reparat el motor, en un futur proper, es vol canviar la imatge del rellotge per una de més moderna, amb broques diferents, números encastats als murs i altres millores.

L'actual rellotge es va renovar ara fa 25 anys imitant el primer que la mateixa empresa havia instal·lat.Des de l'Ajuntament es dona suport al canvi, i més tinguent en compte el servei que ofereix.El canvi de motor al rellotge es farà en les properes setmanes. Tornarà a marcar l'hora correcte abans de Setmana Santa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar