Publicitat
Publicitat

Deu anys del Sons a cau d'orella

El programa d'havaneres de Ràdio l'Escala, Sons a Cau d'Orella, complirà aquest 2018 deu anys en antena. Període durant el qual s'ha convertit en tot un referent arreu de Catalunya. Actualment l'emeten una quarentena d'emissores locals. El seu conductor, Joan Brugués és entrevistat aquest vespre al programa "Parlem" de Canal 10.

El programa radiofònic Sons a Cau d'orella, dirigit i editat per l'escalenc Joan Brugués, complirà 10 anys aquest 2018. Es tracta d'un programa ja històric a la graella de Ràdio l'Escala que va néixer entorn la cantada d'havaneres de La Platja l'estiu de l'any 2008.

L'origen del nom del programa és fruit d'un fet ben anecdòtic.

Si bé en els primers anys el Sons a Cau d'Orella s'emetia només per Ràdio l'Escala, avui en dia es pot sintonitzar a pràcticament tot el territori català. I és que es distribueix a més d'una quarantena d'emissores locals adherides a la Xarxa de Comunicació Local. És, sense dubte, el programa més escoltat dels que es produeixen a Ràdio l'Escala.

Al llarg dels deu anys d'emissió, en Joan Brugués ha anat adquirint un profund coneixement del món de l'havanera, dels grups que hi ha en actiu, de les gravacions que es fan any rere any i dels programes homòlegs que existeixen arreu. Fins al punt que l'any passat es va incorporar com a patró a la fundació Ernest Morató, organisme que vetlla per a la preservació i difusió del món de l'havanera.

Amb tot plegat, però, en Joan és més aviat pessimista a l'hora de parlar del futur de l'havanera, sobretot pel poc interès que percep per part de les generacions més joves.

A hores d'ara no hi ha programat encara cap acte commemoratiu del desè aniversari del Sons a Cau d'Orella, que es complirà, de fet, l'agost vinent. De moment, recordem l'efemèride amb aquesta crònica i amb el programa especial de "Parlem" que s'emet aquest vespre per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar