Publicitat
Publicitat

Veda de pesca de peix blau

Les embarcacions d’encerclament de l’Escala i la resta del litoral gironí han engegat una nova veda de pesca. Estaran aturades a port fins el 21 de gener.

El sector de la pesca de peix blau ha amarrat a port les seves embarcacions per un període d'un mes, fins el 21 de gener. Una aturada que es fa per afavorir la regeneració dels bancs de peix i que s'aprofita també per a fer els manteniments necessaris a les embarcacions. L'aturada es fa a tot el litoral català de forma escalonada. Durant el mes passat es va dur a terme al litoral barceloní. I això es va notar a les llotges gironines, on el peix es va vendre a molt bon preu.

La temporada que es deixa enrere ha estat una temporada amb resultats més aviat escassos respecte ara fa uns anys. I és que el peix s'ha pagat a preus molt baixos, a parer dels pescadors. Se n'ha pescat, sí; però s'ha valorat poc a l'hora de passar per llotja.

El sector ha hagut d'afrontar els últims anys el problema de les talles cada cop més petites de les captures. A això s'hi afegeix la proliferació cada cop més gran de tonyines al nostre litoral, una espècie que està prohibit capturar i que dificulta la feina al sector, ja que s'alimenta bàsicament de peix blau.

De cara a la temporada vinent, el sector està debatent la possibilitat de traslladar l'aturada de l'activitat als mesos d'abril-maig.

L'aturada del peix blau afecta, al port de l'Escala, a sis embarcacions i unes 45 persones, entre armadors i tripulació. Una de les novetats d'aquesta temporada ha estat l'autoregulació que s'ha imposat el sector posant un límit màxim de captures per barca a 200 caixes, tot i que la llei n'autoritza fins a 500. I ara l'objectiu és fer aplicar aquesta limitació a la resta de ports del nostre litoral, especialment Roses, però també Palamós, Sant Feliu i Blanes.

De moment, les teranyines dels ports gironins estan amarrades. La veda durarà fins el 21 de gener.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar