Publicitat
Publicitat

Tancament de la jornada electoral del 21D

Quasi un 70% dels electors escalencs ja havien votat a les set de la tarda, quan encara faltava una hora per al tancament dels col·legis. Una xifra sensiblement per sota de la participació que hi ha hagut en el conjunt de Catalunya. Ja que segons el segon avanç oficial de dades, a les sis de la tarda, a nivell català ja havia votat un 68% dels electors.

Avui eren cridats a votar un total de 5.993 escalenques i escalencs. I una hora abans de tancar els col·legis, a les set de la tarda, ja ho havien fet un 68 i mig per cent dels electors. A l'Escala la jornada ha començat amb normalitat i l’afluència ha estat especialment massiva a primera hora. I és que ja hi havia cues al mateix moment en què s’obrien les portes dels col·legis, sobretot al CER, on s’hi concentren tres de les cinc seccions en què està dividit el municipi de l’Escala.

Al CER hi voten els de la secció primera, equivalent al nucli antic, la secció segona, equivalent a l’eixample i la secció cinquena, corresponent a la zona de Riells i Montgó. Entre els escalencs que han votat al CER, hi havia l’alcalde, Víctor Puga, que ho ha fet poc després de les deu del matí.

Els altres dos col·legis són els de la Llar del Jubilat i l’Institut el Pedró. Als jubilats hi voten les empadronats a la zona de la muntanya Blanca i ha estat el punt on de bon matí s’ha produït un incident per la presència de cartells i pancartes a pocs metres de l’entrada. Conflicte que s’ha resolt ordenant la retirada d’aquests elements. I a l’Institut hi voten els electors de la secció tercera, corresponent a part del nucli antic, el Pedró, camp dels Pilans, els emperadors i sant Martí d’Empúries. Entre els qui voten a l’Institut, Rafel Bruguera, cap de llista de la candidatura del PSC per Girona.

A l'espera de les dades oficials del tancament dels col·legis, la participació a l'Escala ha sigut més alta que ara fa dos anys. Tot i així, el municipi s'ha situat per sota de la mitjana registrada a Catalunya i a Girona. A les sis, a Catalunya havia votat un 68% dels electors, un cinc per cent més que ara fa dos anys. A nivell de la demarcació de Girona, l’evolució és quasi la mateixa: havien votat un 68,19 per cent, tres punts per sobre d’ara fa dos anys. En canvi, a l’Escala aquestes xifres s'han registrat una hora més tard, a les set. La participació final ara fa dos anys a l’Escala es va enfilar fins a un 73%. Els qui han anat a votar avui coincideixen en la transcendència de la jornada d'avui.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar