Publicitat
Publicitat

6000 escalencs tenen dret al vot el 21D

Quasi 6000 escalencs són citats a votar en les eleccions al parlament de demà dijous. Les votacions es faran en tres col·legis electorals: l'Institut, la llar del jubilat i el CER.

La mitjanit passada s'ha clos la campanya electoral de les dotzenes eleccions al Parlament de Catalunya. Una convocatòria marcada especialment per la polarització del debat en dos fronts: l'unionista i l'independentista. Ha estat marcada també per haver estat convocada des del govern central i no pas pel president de la Generalitat i per la circumstància que hi hagi candidats que no han pogut fer campanya per trobar-se empresonats o a l'estranger.

A l'Escala són cridats a votar un total de 5993 electors, xifra pràcticament idèntica a la de les eleccions de 2015. La jornada transcorrerà entre les nou del matí i les vuit del vespre. El cens està repartit en cinc seccions, les urnes dels quals estaran ubicades en tres espais electorals: el CER, la llar del jubilat i l'institut.

Al CER hi ha les urnes de tres seccions: la primera, que correspon al nucli antic, en el tram delimitat pel carrer Enric Serra i Avinguda AVe Maria. És la secció més petita, amb un total de 792 electors. La segona, que correspon al que es podria anomenar com l'Eixample, delimitat per l'avinguda Ave Maria pel nord; passeig marítim i camí del Palau fins al final de terme per una banda; i avinguda Girona seguint i incloent el Poble Sec i les Terroges, per l'altra. A la secció segona, dividida en dues urnes hi estan inscrits un total de 1753 electors. La secció cinquena engloba els barris de Riells, Riells de Dalt i Punta Montgó, englobant 1148 electors.

A l'Institut el Pedró hi voten els electors de la secció tercera, delimitada per part del nucli antic, de carrer Enric Serra en amunt més els barris del Pedró, Camp dels Pilans, els emperadors i Sant Martí d'Empúries. En total hi poden votar 1172 electors.

Finalment, a la Llar del Jubilat hi haurà les urnes de la secció quarta. Aquí hi voten 1128 electors, els empadronats a la Muntanya Blanca, secció delimitada per l'avinguda Girona i i el carrer Rusiñol.

A les últimes eleccions al Parlament, la participació a l'Escala va ser del 73 per cent, quatre punts i mig per sota de la participació arreu de Catalunya. Tots els indicis apunten que en aquesta ocasió es repetirà una participació altíssima.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar