Publicitat
Publicitat

Junta rectora del Parc Natural del Montgrí

El decret de modificació del Pla rector d'ús i gestió de les Medes i la Carta Europea de Turisme Sostenible han estat dos dels eixos de la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, celebrada aquest matí a l'Ajuntament de l'EScala.

La Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, Ïlles Medes i Baix Ter s'ha reunit aquest matí a la sala d'actes municipal de l'Escala per passar balanç de les actuacions fetes durant aquest any així com avançar el programa d'actuacions i pressupost de 2018.

Entre els temes tractats hi havia el decret pel qual s'ha modificat el pla rector d'ús i gestió de l'àrea protegida de les Ïlles Medes, que estableix les seves regles d'aplicació així com la creació del consell científic del parc natural. També s'ha informat de l'estat de desenvolupament de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

És el segon cop que el consell rector es reuneix a l'Escala, un dels vuit municipis que formen part del parc.

En l'exposició del programa d'actuacions d'enguany, el director del parc, Ramon Alturo, ha fet especial èmfasi en objectius estratègics del parc com són el desenvolupament de la CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible), la museïtzació de l'Espai Medes, la fase final del projecte LIFE Pletera fins el mes de juny vinent; la comunicació, divulgació i educació ambiental pels propers tres anys; la modificació del Pla Rector d'Ús i Gestió de les Ïlles Medes (PRUG) i el pla estratègic genèric del Parc Natural.

Tot i les limitacions pressupostàries que arrossega aquest encara jove parc, en el darrer any hi ha hagut un increment important d'informes emesos des del parc.

El Parc és una entitat depenent de l'administració catalana i no ha restat aliè a la intervenció de la Generalitat de de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. El president n'ha volgut deixar constància en la seva intervenció de presentació de l'acte d'avui, tot reivindicant que, malgrat que el Reial decret de modificació del PRUG sigui signat per la ministra de Medi Ambient, tota la feina havia estat feta des de la Generalitat.

A la reunió d'avui hi ha assistit la gairebé totalitat dels membres del consell rector del parc. Entre ells, els alcaldes de l'Escala i Torroella de Montgrí, representants de la resta de municipis, així com dels agents públics i privats que actuen al territori.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar