Publicitat
Publicitat

Es celebra el ple de desembre

Ahir es va celebrar el ple municipal corresponent al mes de desembre. Entre els punts tractats hi ha el pla especial de reforma integral Santa Màxima. Aquest pla entre d'altres vol ampliar l'accés a Plaça Nova entrant per l'Ave Maria. També es van fer les darreres modificacions de crèdit de l'any, es van portar a concurs els serveis de platges i es va aprovar una moció de suport al col·lectiu Som Escola, el punt que va generar més debat.

L’Escala es va tornar a mobilitzar ahir al vespre, cosa que va fer endarrerir el ple de desembre prop de mitja hora. Centenars de veïns es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament per reclamar l’alliberament dels empresonats pel referèndum d’independència. I és que ahir el jutge va decretar l’alliberament sota fiança dels consellers Romeva, Mundó, Turull i Rull i les conselleres Bassa i Borràs, però no dels consellers Junqueras, Forn i els presidents de l’ANC i d’Òmnium Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Crits de “llibertat, llibertat”, la lectura d'un manifest i el cant dels segadors van completar un acte on es feien notar amb força els motius grocs en la majoria de manifestants.

Pel que fa al ple comptava amb 14 punts a l'ordre del dia, un ple amb protagonisme de temes urbanístics.En destaquen la pròrroga per executar les actuacions pendents de la segona fase del front marítim i la intenció d'ampliar l'accés a l'aparcament a Plaça Nova des de l'Ave Maria, ara mateix molt estret i compartit per cotxes i vianants.La sessió plenària també aprovava les clàusules per adjudicar els serveis de platges per un període de 4 anys, fins al 2022.Entre les novetats hi ha que es permetrà tancar els xiringuitus una hora més tarda, per donar opció a sopar els que es queden fins tard a la platja.El ple aprovava denunciar el conveni entre ajuntament i Hostal Empúries pel qual l'establiment explota el terrenys de la part de darrera que es dedica a aparcament, un conveni del que es volen revisar les condicions.Des d'Esquerra es demana que en projectes de llarg termini com aquest es dongui l'oportunitat de fer aportacions.Esquerra també intervenia quan el ple anunciava l'increment de cost de l'urbanització del carrer Barcelona i adjacents, un cost que assumirà el consistori.Esquerra denunciava que no s'hagués canalitzat el gas a petició de la companyia.

Un dels punts que va generar més conflicte va ser l'aprovació d'una moció d'adhesió al Col·lectiu SomEscola.Va quedar ben palesa entre el Partit Popular i la resta de grups.Justament el Partit Popular també es va mostrar contrari a l'hora d'aprovar una nova modificació de crèdit, la última de l'any per ajustar pressupostos i assegurar pagaments.

Per l'equip de govern el ple tanca l'any i obre portes a nous projectes que es començaran a tirar endavant passades les festes de Nadal.

El grup municipal del PDeCAT no va voler fer cap valoració en acabar el ple. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar