Publicitat
Publicitat

El projecte de rehabilitació del cementiri marí s'iniciarà a principis del 2018

El projecte de rehabilitació del cementiri marí s'executarà dins del primer semestre del 2018 i té un pressupost inicial d'uns 150.000 euros. Aquest divendres al vespre s'ha presentat en un acte públic fet a l'Alfolí de la Sal.

Divendres al vespre es va presentar en una xerrada a l'Alfolí de la sal el projecte de rehabilitació del cementiri marí de l'Escala. Ha estat redactat per Ar47 Arquitectes i Territoris XLM i preveu l'actuació "mínima i necessària" per consolidar aquest monument i evitar la seva degradació. L'obra s'executarà dins del primer semestre del 2018 i té un pressupost inicial d'uns 150.000 euros. 

Un dels principals problemes que té aquest cementiri és l'acumulació d'aigua. En el cas dels nínxols, les característiques úniques són part del problema, ja que tenen uns forats per evacuar l'aigua que s'obturen fàcilment i provoquen que l'aigua s'acumuli a l'interior del nínxol i en malmeti l'estructura. 

El projecte també preveu millorar la part ajardinada i l'evacuació d'aigües plujanes, ja que també contribueix a la degradació del paviment i del jardí. Es retirarà el paviment que es va fer nou fa unes dècades en un dels passadissos, perquè trenca l'estètica de tot el recinte, es millorarà la senyalització i es restaurarà la porta original de ferro de l'entrada, ara molt malmesa. 

L'objectiu és que el cementiri marí, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 1984, no només gaudeixi d'un millor estat de conservació, sinó que s'incrementin les seves possibilitats de visita i ús a nivell cultural. 

El cementiri es va construir el 1835, quan les epidèmies de colera i malària van fer incrementar considerablement el nombre de defuncions a l'Escala i el cementiri que hi havia a tocar de l'església de Sant Pere es va fer insuficient. Va funcionar fins el 1970 i ha conservat sempre l'estil neoclàssic sobre el que es va dissenyar, la qual cosa que el fa únic a Catalunya. El dimecres 13 de desembre a dos quarts de deu de la nit Canal 10 Empordà emetrà la conferència íntegra en què es detallen tots els aspectes del projecte de rehabilitació del cementiri marí. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar