Publicitat
Publicitat

El MIC’18 vol obrir la competició de futbol al nord de la Costa Brava i ampliar categories en MICFOOTBALL i MICBASKETBALL

El MIC’18 vol obrir la competició de futbol al nord de la Costa Brava i ampliar categories en MICFOOTBALL i MICBASKETBALL. El MIC – Mediterranean International Cup es disputarà del 28 de març a l’1 d’abril en les dues modalitats del torneig, futbol i bàsquet. Figueres serà la seu de la inauguració i compartirà les finals amb Palamós, mentre que el pavelló de Fontajau de Girona acollirà les finals del MICBasketball. 

El conegut popularment com a "mundialet" de futbol arriba a la seva majoria d'edat amb novetats importants. La més important és que cerimònia d'inauguració i bona part de les finals es disputaran a l'estadi de Vilatenim en detriment de l'estadi de Montilivi. I és que l'ascens del Girona a la primera divisió es veu que fa incompatible el fet de compartir terreny de joc amb el MIC Football. L'organització, però, vesteix aquest trasllat d'estadi per la voluntat d'expandir el MIC cap a la zona nord de la Costa Brava i consolidar-se a l'Alt Empordà. De fet, aquest any es reforça la presència a tot l'àmbit de la Costa Brava. De fet, la capitalitat del torneig serà compartida entre Figueres i Palamós.

Fins l'any passat, l'Escala era l'única seu alt-empordanesa del MIC. Per a 2018 compartirà aquest honor amb Figueres. I val a dir que Roses ha mostrat també el seu interès per acollir partits d'aquesta competició que tindrà lloc entre el 28 de març i el diumenge 1 d'abril.

Al torneig d'enguany s'hi espera la participació de 424 equips procedents de 40 països diferents. Entre aquests, han confirmat la seva presència un any més equips com el Barça, l'Espanyol, l'Athletic Club de Bilbao, el Manchester United, l'Inter de Milan o el París Saint-Germain.

A nivell competitiu, s'hi afegiran dues noves categories: la del cadet de primer any i la d'infantil de primer any. Una novetat amb la qual es vol combatre la desigualtat física que es produeix sovint entre jugadors d'un any de diferència.

El MIC és considerat el torneig de competicions de base més important del món. Genera un impacte econòmic molt important al territori. L'any passat, per exemple, amb més de 6mil 600 jugadors i entrenadors inscrits es van registrar 25 mil pensions completes al llarg del cap de setmana. Durant els dies de torneig hi va haver més de 1.600 desplaçaments en autocars dins de la zona i l’impacte econòmic a les comarques gironines es valora al voltant dels 4.000.000 d’euros.

La pèrdua de l'estadi de Montilivi com a seu de les finals del torneig es compensarà amb el MICBàsquet. Des de l'any passat, a la competició de futbol s'hi ha afegit la versió del bàsquet. I val a dir que el pavelló de Fontajau passarà a ser el centre d'un torneig que doblarà el número de categories en competició passant de 4 a 8.La presentació del MICFootball i MICBasquet va tenir lloc ahir a la sala de plens de la Diputació de Girona.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar