Publicitat
Publicitat

El més pur estil Jaume Balagueró

Terror, drama, comèdia i fets reals. Una mica de tot aquests cap de setmana a les sales de cinema. 

Una setmana més divendres i amb ell el rapàs a les novetats cinematogràfica. Entre elles aquest cap de setmana arriba l'últim èxit de terror made in Hollywood, el més nou d'Isabel Coixet, una  comèdia amb Berto Romero, la guanyadora de la Palma d'Or a Cannes i torna Jaume Balagueró amb un film 100% marca de la casa. 

Tot i això aquest divendres la cartellera s'omple de títols però cap d'ells arriba amb l'etiqueta de governar la taquilla. Tal vegada una de les que té més opcions 'Feliz día de tu muerte', film de terror, per un públic adolescents i amb aquell toc de film domèstic que tant agrada. Pel·lícula que arriba amb molt bones crítiques  i que ja a sobrepassat amb escreix els escassos 5 milions de pressupost. L'argument gira entorn a una combinació de 'Destino Final' i ' Atrapado en el tiempo'. Una estudiant universitària reviu un dia i un altre el dia del seu assassinat revivint tant els detalls quotidians com el seu aterridor final fins a descobrir la identitat del seu assassí. La jove intenta canviar les seves rutines per allunyar-se del seu final però l'assassí coneix tots i cada un dels seus moviments.  

No deixem el terror però canviem d'estil amb el més nou de Jaume Balagueró, director de cinema amb una llarga carrera darrere de les càmeres oferint prestigioses històries com 'Para entrar a vivir', 'Rec' o 'Mientras duermes. Ara presenta 'Musa' un thriller sobrenatural basat en una novel·la de José Carlos Somoza. Després de la sobtada i tràgica mort de la seva parella, el professor Samuel Solomon té un malson recurrent en el qual una dona és assassinada. La mateixa dona que apareix cada nit en la seva ment és trobada morta en idèntiques circumstàncies a les del seu somni. Allà coneixerà a Rachel, una noia que no coneix de res però que també ha somiat amb l'assassinat. Junts inicien una investigació per descobrir d'identitat la  misteriosa dona. 

Passant al cinema d'aventures i més clàssic arriba 'Oro' film espanyol amb Raúl Arévalo, José Coronado, Bárbara Lennie, Óscar Jaenada, Luis Callejo, Juan José Ballesta, Juan Diego, Juan Carlos Aduviri i Anna Castillo de protagonistes. Retrat cru de la violència existent tant en els esdeveniments com en les personalitats d'aquells espanyols que es van embarcar en la major proesa de la història: el descobriment i la conquesta d'Amèrica, i la recerca permanent del mític El Dorado

Els amants de la directora Isabel Coixet estan d'enhorabona doncs arriba 'La librería' una vegada més la protagonista serà una dona madura per fer-nos entrar en la seva psicologia i en les seves ànsies de superació. A la fi dels anys 50, Florence Green decideix fer realitat un dels seus somnis més grans: abandonar Londres i obrir una petita llibreria en un poble de la costa britànica. Però sorprenentment, aquesta decisió desferma tota mena de reaccions entre els habitants de la localitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar