Publicitat
Publicitat

Víctor López és el nou hereu de l'Escala

La festa del pubillatge escull Víctor López com a hereu de l'Escala, en una edició en què no hi havia candidats ni per a pubilla, ni pubilleta ni hereuet. Es va celebrar el dissabte amb assistents de més d'una vintena de poblacions d'arreu de Catalunya. Es va fer una cercavila amb els gegants i la batuscala i es va visitar una fàbrica d'anxoves.

El jove escalenc Víctor López és el nou hereu de l'Escala, escollit aquest dissabte en la festa del pubillatge. Una celebració que cada any pateix del mateix mal: la manca de candidats. Tant és així que en Víctor era l'únic candidat que es presentava. En l'apartat femení, no hi havia candidata i, per tant, no s'ha escollit pubilla.

Totes les gestions i crides fetes per la secció del pubillatge havien estat infructuoses fins que, a pocs dies de la festa, es va presentar en Víctor. I és que l'organització ja donava quasi per fet que enguany no s'escollirien ni hereu ni pubilla.

A banda de la manca de candidats locals, la festa va ser molt participativa amb prop de mig centenar de representants de més d'una vintena de poblacions. Hi havia hereus, pubilles, hereuets i pubilletes de pobles de l'Alt Empordà, però també d'altres poblacions gironines, del Maresme, del Garraf i, fins i tot, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La festa del pubillatge a l'Escala va començar amb una visita guiada per punts significatius del municipi. Tots els convidats es van trobar a La Platja, on la Batuscala va fer una repicada de tambors. Es va visitar una fàbrica d'anxoves, Anxoves El Xillu. I es va fer una cercavila amb els gegants Peret i Maximeta fins a la Sala Polivalent. Allà començava l'acte més protocolari, amb l'entrada en processó poble a poble. Val a dir que el regidor de cultura, Rafel López, va acompanyar les dames de l'Alt Empordà i l'alcalde, Víctor Puga, la pubilla de les comarques gironines.

El moment culminant de la celebració va ser, sens dubte, quan el nou hereu va ser nomenat i se li va fer lliurament de la faixa que l'acredita com a tal.

Així, doncs, la tradició s'ha pogut salvar, ni que sigui pels pèls, un any més a l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar