Publicitat
Publicitat

El govern aprova els pressupostos i les ordenances per al 2018

Ahir al vespre es va celebrar la sessió plenària on es van aprovar les ordenances fiscals i els pressupostos municipals per 2018. Els dos punts es van aprovar només amb els vots favorables de l'equip de govern. Per unanimitat el ple va rebutjar qualsevol pas per declarar Martí Guillem - persona non grata-

Tres hores de ple a l'Ajuntament de l'Escala per aprovar les ordenances i els pressupostos del 2018. Es va celebrar ahir al vespre. Va començar puntual a les vuit i va acabar passades les onze de la nit. No es recorda una sessió tant maratoniana en els últims anys. Però de fet, l'ordre del dia s'ho mereixia. A més de les ordenances i els pressupostos per l'any que ve, constava de 18 punts més. Les ordenances es van aprovar amb el suport dels 9 regidors de l'equip de govern, l'abstenció de Junts per l'Escala i el vot en contra dels tres regidors del PDeCat i de l'edil del PP. Del document, destaquen la puja del 4% del rebut de les escombraries i l'increment del 10% de l'ibi per a les grans superfícies comercials. Es mantenen les subvencions i bonificacions ja existents.

L'altre punt que va suscitar molt debat va ser el dels pressupostos. Els més de 22 milions d'euros previstos per al 2018 només van rebre el suport de l'equip de govern. L'oposició en bloc hi va votar en contra. A diferència del que havia fet el grup d'Esquerra els dos últims exercicis, en aquesta ocasió van optar per votar no. El pressupost preveu una puja del 28% en atenció a les persones i un increment del 16% en promoció econòmica i turística. Les inversions freguen els 5 milions d'euros.

Entre els 20 punts de l'ordre del dia, hi havia més qüestions d'importància. Com l'aprovació de les contribucions especials per la urbanització del carrer Sàlvia, la plantilla municipal pel 2018, el pla d'usos de platges per l'any que ve i la creació d'una zona d'ús hoteler a l'entrada nord de l'Escala.

A la sessió hi va haver debat. Els grups van intervenir diverses vegades en cada punt. Fins i tot hi va haver moments per al sentit de l'humor i la ironia. A l'apartat de precs i preguntes va sortir el tema de l'allotjament d'un contingent de la Guàrdia Civil al càmping Illa Mateua. Tots els grups municipals van acordar per unanimitat rebutjar les instàncies que s'han registrat a l'Ajuntament en què es demana declarar persona non grata el propietari del càmping, l'exregidor del PDeCat Martí Guillem.

En aquest ple, hi van ser presents 16 regidors, ja que la cadira que fins ara ocupava Martí Guillem, i que recordem va dimitir a l'estiu, encara està buida a l'espera que el PDeCat comuniqui qui li pren el relleu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar