Publicitat
Publicitat

Nova exposició sobre mosaics a Empúries

S’estrena Antiqua pavimenta, una exposició dedicada als mosaics i paviments d’Empúries. Es podrà visitar fins passades les festes de Nadal. Empúries és un dels jaciments més importants de la Península per la quantitat i diversitat de mosaics descoberts, més de 150.

Al jaciment d'Empúries s'hi han descobert al llarg dels més de 100 anys que fa que s'hi excava més de 150 mosaics i paviments, d'una gran diversitat tipològica, tècnica i decorativa i en un molt bon estat de conservació. Tant és així que Empúries és considerat un dels jaciments més importants coneguts a la Península Ibèrica en aquesta matèria.

És per tot això que aquesta tardor es pot visitar, a la sala d'exposicions temporals. Amb el títol d'Antiqua Pavimenta, es pot visitar fins el 7 de gener vinent, en horari d'obertura del recinte arqueològic d'Empúries.

L'exposició és l'última activitat programada d'aquest 2017. Però el museu es planteja la possibilitat que l'exposició es pugui prorrogar o guardar per tornar-la a exposar en un futur.

Actualment s’està desenvolupant un projecte conservatiu que té com a prioritat l’estudi dels causes de degradació i patologies, així com l’abast de les restauracions antigues, alhora que s’han establert estratègies de treball a curt i llarg termini.

L'exposició ha estat coordinada per Sílvia Llobet, responsable del projecte de conservació i restauració del MAC-Empúries, juntament amb els tècnics del museu, en motiu de la celebració de la 13a conferència del Comitè Intenacional per a la Conservació dels Mosaics que es va dura  terme a Barcelona fins el 20 d'octubre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar