Publicitat
Publicitat

Consells per gestionar les emocions en una situació d'alt impacte com l'actual

La situació política actual i el fet que amb les noves tecnologies estem connectats 24 hores, generen situacions d'estrès que poden alterar la nostra vida quotidiana. Els experts recomanen desconnectar unes hores al dia, intentar identificar els sentiments i sensacions i fer coses que ens ajudin a sentir-nos bé.

La situació política catalana i els fets ocorreguts en les darreres setmanes poden tenir conseqüències físiques i psicològiques en les persones. Provoquen emocions i sensacions sovint desconegudes que poden desenvocar en alteracions de la nostra vida quotidiana. Des de Dipsalut, de la Diputació de Girona, s'han volgut fer una sèrie de recomanacions a la població. Es tracta de consells psicoeducatius bàsics que poden ajudar a preservar la salut i el benestar. Des del Departament de Salut també s'ha elaborat un vídeo amb consells. A més, el fet que actualment estem connectats tot el dia ens genera més estrés.

 En el context actual, també es polaritzen les posicions, per la qual cosa cal fer una crida a la calma i a la no violència.

Aquests dies és normal si ens sentim més cansats, dormim malament, ens costa concentrar-nos o tenim pensaments negatius. Per ajudar-nos a destensionar-nos, podem practicar les nostres aficions, compartir els sentiments i desconnectar una estona cada dia de les notícies.

Ara bé, els especialistes alerten: si passa un temps i no ens sentim millor, cal buscar l'ajuda d'un professional. Perquè l'estrés sostingut té efectes negatius per al cos i la ment.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar