Publicitat
Publicitat

El ple aprova les tres mocions amb l'únic vot en contra del regidor del PP

El ple de l'Ajuntament de l'Escala condemna l'actuació del govern central i reclama que aturi l'aplicació de l'article 155 de la constitució. En un ple extraordinari celebrat ahir al vespre, es van aprovar tres mocions, relatives a l'1-Octubre, a l'empresonament dels Jordis i a l'article 155. Tots els textos només van rebre el vot en contra del regidor del PP. El ple es pot escoltar íntegrament a través de Ràdio l'Escala o del seu web.

El ple de l'ajuntament de l'Escala va aprovar ahir al vespre tres mocions relatives a la situació política actual i als fets esdevinguts en els últims dies. Els tres textos van rebre el suport de tots els regidors, excepte el del Partit Popular. Una moció denunciava la violència amb què van actuar les forces policials el dia 1 d'octubre i exigia la retirada del contingent d'agents de la Guàrdia Civil arribat dimarts a un càmping de l'Escala. Una segona reclamava l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural considerant absolutament desproporcionada la presó preventiva sense fiança. I la tercera demanava l'aturada del procés d'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

Dilluns estava previst celebrar un ple ordinari per aprovar els pressupostos i les ordenances per l'any que ve. Però des de l'Ajuntament es va estimar oportú convocar aquesta sessió de caràcter extraordinari per ahir al vespre per avançar-se al ple del Parlament català.

Durant el ple, regidors del PDeCat també van llegir una nota de premsa en què condemnaven l'arribada de la Guàrdia Civil al càmping Illa Mateua que, recordem, és propietat d'un exregidor de la formació, Martí Guillem. Guillem va dimitir fa tres mesos després d'organitzar una polèmica exhibició militar per al gaudi dels turistes allotjats al seu establiment.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar