Publicitat
Publicitat

Rehabilitaran el Cementiri Marí del nucli antic de l'Escala

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat inicialment la rehabilitació del cementiri marí del municipi. Les obres costaran uns 100.000 euros, finançats pel consistori, i està previst que comencin a principis del 2018.

A principis de l'any que ve està previst que l'Ajuntament de l'Escala millori el cementiri marí del municipi. Es tracta d'una actuació de poca envergadura, que consistirà en consolidar els elements patrimonials del cementiri i millorar-ne l'enjardinament i la porta d'accés. L'obra tindrà un cost de poc més de 100.000 euros, que finançarà íntegrament l'Ajuntament de l'Escala. El projecte ha estat redactat per l'empresa TERRITORISXLM.

De moment, el projecte ha superat l'aprovació inicial i es preveu que s'aprovi definitament en els propers mesos. Es tracta d'una actuació necessària atès la importància arquitectònica del cementiri marí, que data del 1835 i està considerat bé cultural d'interès nacional.

Aquesta millora del cementiri marí també permetrà donar nous usos a l'espai. Està en desús des de fa anys, però forma part de les visites guiades del patrimoni cultural de l'Escala. Acull les restes de dues figures escalenques: l'escriptora Caterina Albert i el fotògraf Josep Esquirol.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar